Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 28 jul 2020 14:12

Arcadis | Koers omhoog na knappe prestatie

0 0 Leestijd ongeveer

Ingenieursbureau Arcadis presteerde over het tweede kwartaal veel beter dan verwacht. Vooral de operationele margeverbetering en de sterke vrije kasstroom overtuigen.

Na de uitbraak van de coronapandemie stuurde Arcadis nog scherper op cashflow en verlaagde het de kosten. Dit heeft in het tweede kwartaal zijn vruchten afgeworpen. De omzet kwam uit op €628 mln, waarbij de autonome terugval beperkt bleef tot 3%. De ebita daalde met slechts 1% naar €49 mln. Dat lag een kwart boven de consensus en impliceert een margestijging van 7,7 naar 7,8%.

Daarmee is de coronaschade over het eerste halfjaar zeer gering, met een vlakke autonome omzet en een lichte operationele winstdaling van 1%. Dankzij gedaalde financieringslasten en een lagere belastingdruk pakte de nettowinst voor bijzondere lasten zelfs 14% hoger uit, op €53 mln. Dit is exclusief een bate van €17 mln vanwege een positief valutaresultaat.

Coronapijn

In Noord-Amerika blijft Arcadis goede zaken doen op de infra- en watermarkten, terwijl ook infraprojecten in Australië en het Verenigd Koninkrijk veel werk verschaffen. De coronapijn voelt het bedrijf vooralsnog vooral bij architectuurdochter CallisonRTKL, die te kampen heeft met de malaise in de retailsector. Ook in de gebouwenmarkt ziet Arcadis een kleinere vraag.

Per saldo steeg het orderboek op autonome basis met 2% naar €2 mrd, goed voor negen maanden werk. Dit biedt vertrouwen voor een goede tweede jaarhelft. Zorgen over de schuldgraad zijn bovendien niet langer opportuun. De vrije kasstroom kwam in het tweede kwartaal uit op €165 mln, onder meer door uitstaande vorderingen sterk terug te brengen en door uitgestelde belastingafdracht. Inmiddels heeft Arcadis een solide verhouding tussen nettoschuld en ebitda van 1,3.

Koers Arcadis knalt omhoog

Ik trek mijn winsttaxatie voor dit jaar op naar €1,35 per aandeel en raam het dividend op €0,55. Het aandeel springt op de meevallende cijfers met 15% omhoog, maar blijft met een k/w van 13,9 en een dividendrendement van 2,9% nog steeds aantrekkelijk geprijsd. Aantrekkende overheidsinvesteringen zullen vraaguitval in de commerciële sector waarschijnlijk blijven compenseren. Het koopadvies blijft dan ook staan.

De auteur heeft een positie in Arcadis.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!