Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Tip Terugblik Jeff Thijssen, 27 jul 2020 15:48

QRF City Retail | Nog steeds koopwaardig

0 0 Leestijd ongeveer

De beurskoers van het vorig jaar getipte QRF City Retail staat 20,2% lager. Het dividendrendement is inmiddels opgelopen naar 6,7%.

De beurskoersen van winkelvastgoedbedrijven kwamen door de coronacrisis behoorlijk onder druk te staan en QRF City Retail was daarop geen uitzondering. Beleggers vroegen zich bezorgd af of de huren niet in gevaar kwamen doordat winkeliers gedwongen werden van de ene op de andere dag hun winkels te sluiten. Daarbij is er toenemende onzekerheid over de waarde van het vastgoed bij de volgende taxaties. Veel beleggers laten winkelvastgoed dan ook momenteel links liggen.

Een positieve ontwikkeling voor QRF is dat het overgrote deel van zijn winkels inmiddels weer de deuren heeft geopend. De onderneming liet onlangs weten in onderhandeling te zijn met verschillende huurders over het inlopen van de huurachterstanden. Bij de cijfers over de eerste helft van het jaar, die op 3 augustus worden gepubliceerd, zal hier naar alle waarschijnlijkheid meer duidelijkheid over komen.

Solide en voldoende liquide

De heropening van de winkels heeft ervoor gezorgd dat het verlies op de tip kleiner is geworden, maar toch staat er nog altijd tegen een verlies van 20,2%. Winkelvastgoedbedrijven hebben het momenteel zwaar, maar ik blijf positief gestemd over de toekomst van QRF City Retail. Het management is solide, het bedrijf heeft voldoende liquide middelen om aan haar verplichtingen te voldoen en is goed in staat om een periode van lagere inkomsten te overbruggen. Daarnaast wordt QRF gesteund door een sterke aandeelhouder: de familie Vanmoerkerke, die 28,3% van de aandelen bezit.

Koopadvies QRF blijft in stand

Bij een bezettingsgraad eind maart van 96,2% en een beurskoers die circa 36% onder de laatst gedeelde intrinsieke waarde ligt, blijft het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd. Daarnaast zal het bedrijf dit jaar naar verwachting €0,80 aan dividend uitkeren, waarmee het dividendrendement uitkomt op 6,7%. Ik herhaal het koopadvies.

De auteur heeft een positie in QRF City Retail.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.