Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Analisten Jeff Thijssen, 23 mei 08:59

UBS | Verkoopadvies voor Ahold Delhaize

0 0 Leestijd ongeveer

UBS heeft het koersdoel van Ahold Delhaize verlaagd, het aandeel werd ook op de verkooplijst geplaatst.

De Zwitserse bank UBS gaat er vanuit dat Ahold Delhaize de komende jaren te maken krijgt met toenemende concurrentie. Met name in de Verenigde Staten, waar 60% van de omzet wordt behaald, zal het bedrijf hinder gaan ondervinden van supermarktketens als Market Basket, Wegmans en Publix. Hierdoor maakt UBS de inschatting dat de huidige marges onder druk zullen komen te staan. Het lopende jaar zal het concern nog profiteren van de uitbraak van het coronavirus, maar de analisten verwachten dat de marges binnen drie jaar in de VS zullen afnemen met 60 basispunten.

Daarnaast denkt UBS dat een rendement op de vrije kasstroom van 8 à 9%, wat beleggers zo waarderen aan Ahold Delhaize, op de korte termijn niet zal terugkeren. UBS rekent eerder op 6%. Het advies is daarom verlaagd van ‘houden’ naar ‘verkopen’ en het koersdoel werd met 6% teruggebracht naar €20. UBS is van mening dat beleggen in supermarktketens Carrefour en Tesco op dit moment aantrekkelijker is.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.