Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Analisten Jeff Thijssen, 23 mei 09:00

Schroders | Chinese A-aandelen een blik waard

0 0 Leestijd ongeveer

Met stockpicking is beleggen in Chinese A-aandelen aantrekkelijk, zeggen de analisten van Schroders. En wel om drie structurele redenen. 

De MSCI China A Onshore Index, die bestaat uit 670 Chinese A-aandelen, heeft dit jaar behoorlijk wat veerkracht getoond. Year-to-date (8 mei 2020) verloor deze index slechts 1,8%. Beduidend beter dan de MSCI World en MSCI USA, die respectievelijk 11,8 en 8,2% inleverden.

Schroders meent dat het vroegtijdig en succesvol indammen van het coronavirus in China ertoe geleid heeft dat het vertrouwen in Chinese A-aandelen snel terugkeerde. De analisten zien daarnaast drie structurele redenen om te beleggen in Chinese A-aandelen: hoge participatie particulieren, de markt wordt volwassener en de aanwezigheid van vele midkapbedrijven.

Aantrekkelijk

Particulieren zijn goed voor 80% van het dagelijkse handelsvolume van Chinese A-aandelen, terwijl de Chinese H-aandelen voornamelijk in bezit zijn van institutionele beleggers. Schroders vindt dit aantrekkelijk; particuliere beleggers laten zich over het algemeen meer beïnvloeden door geruchten en focussen minder op de fundamentals. Hierdoor kunnen aandelen behoorlijk over- en ondergewaardeerd raken en dat biedt kansen.

Doordat de markt steeds volwassener worden, worden inspanningen van fundamentele beleggers beloond, aldus Schroders. In de afgelopen drie jaar hebben Chinese A-aandelen met een hoger rendement op eigen vermogen (ROE) het beter gedaan dan de aandelen met een lagere ROE. Tegelijkertijd hebben aandelen met de laagste k/w’s een aanzienlijk hoger rendement opgeleverd dan aandelen met hogere k/w’s.

Schroders is ook te spreken over de aanwezigheid van de vele midkapbedrijven. Deze zijn minder bekend, maar geven wel exposure aan sectoren die niet via de offshore markten verkrijgbaar zijn, zoals consumentengoederen en gezondheidszorg. Chinese A-aandelen worden daarnaast minder gevolgd door analisten. Het brede aanbod en het geringe aantal analyses zijn ideaal voor stockpickers.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.