Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Crown Holdings blijft groeiverhaal

0 0 Leestijd ongeveer

Een jaar geleden gaf ik een koopadvies voor het aandeel van de Amerikaanse blikjesfabrikant Crown Holdings. Dat leverde een mager koersrendement op van 3,4%, hoewel iets beter dan de S&P500 (-1,4%).

In februari stond het aandeel nog ruim 30% hoger, op een all-time high van $80,50, maar door de corona-uitbraak ging het hard omlaag. In de eerste drie maanden van het jaar had Crown Holdings nog weinig hinder van de coronacrisis. De drankblikjesverkopen stegen met 10% en de aangepaste winst per aandeel steeg van $1,05 naar $1,13. Maar de winstverwachting voor heel het jaar is losgelaten.

Vanaf de uitbraak van de pandemie merkte het bedrijf een scherpe daling van de blikjesverkopen in China, Brazilië en Zuidoost-Azië. Ook in Italië en het Verenigd Koninkrijk stond de afzet onder druk. Door de economische malaise is er minder vraag naar blikjes bier en frisdrank, die in de meeste landen ook een stukje duurder zijn dan flesjes.

Herstel Crown Holdings tweede jaarhelft

Maar de impact is tijdelijk. In China is de vraag alweer teruggekeerd naar de oude afzetvolumes en in het derde en vierde kwartaal zal dit naar verwachting ook het geval zijn in de meeste andere afzetmarkten. Op de lange termijn blijft Crown Holdings een fraai groeiverhaal. Aluminium blikjes zijn een milieuvriendelijk alternatief voor plastic, omdat ze volledig recyclebaar zijn.

Daarom zit de vraag naar blikjes al langer in de lift. Crown Holdings speelt hierop in door de capaciteit verder uit te breiden. Ondanks de coronacrisis gaan de uitbreidingsplannen niet in de ijskast. Het tekent het vertrouwen van het management in de eigen marktpositie en toekomstige vraag.

Advies voor aandeel blijft kopen

Ook laat de financiële positie investeringen toe. Hoewel de onderneming een relatief hoge nettoschuld heeft van 4,5 keer de ebitda, blijft deze ruim binnen de ratio van 5,75 die in de bankconvenanten is opgenomen. De verwachting van een vrije kasstroom van circa $600 mln blijft staan, wat tot een verdere schuldreductie zal leiden.

Voorts is de liquiditeitspositie ijzersterk. Niet voor niets gaat het bedrijf ondanks de crisis voor $250 mln aan eigen aandelen inkopen. Met een k/w van 11 voor 2021 blijft het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd en herhaal ik mijn koopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.