Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Credit Suisse | Cijfers AkzoNobel plezierige verrassing

0 0 Leestijd ongeveer

Credit Suisse verlaagt de winstverwachting, maar verhoogt het koersdoel voor AkzoNobel.

De eerstekwartaalcijfers van AkzoNobel waren beter dan Credit Suisse had verwacht. Toch verlaagt de bank zijn omzet- en winstverwachtingen voor het volledige boekjaar. De omzet van het chemieconcern zal dit jaar waarschijnlijk geen €8,7 mrd maar een kleine €8,5 mrd bedragen als gevolg van omzetdruk bij zowel Performance Coatings (onder meer voor auto-industrie) als Decoratieve Verven. Dat leidt tot een 4,5% lagere verwachting winst voor rente en belastingen (ebit) van €909 mln.

De uitbraak van het coronavirus zorgt volgens Credit Suisse voor een volumedaling van 6,6% voor het gehele jaar. De grootste klappen vallen in het tweede kwartaal, met een negatieve impact van ruim €200 mln op de ebit. Tegenover de volume- en omzetdaling staan echter ook enkele positieve ontwikkelingen. Zo profiteert AkzoNobel van mogelijk €200 mln lagere grondstofkosten dit jaar. Daarnaast wil het chemieconcern de kosten dit jaar met €120 mln terugbrengen. Dat is haalbaar, stelt Credit Suisse.

Solide balans

Per saldo leiden de nieuwe volume-, omzet- en operationele winstverwachtingen tot een lagere taxatie voor de winst per aandeel. In plaats van €3,43 gaat Credit Suisse nu uit van €3,27. Toch is de bank zeker niet negatief over AkzoNobel. De balans van het chemieconcern is zeer solide, met een verhouding van nettoschuldpositie (schuld minus cash) en ebitda (operationele winst voor afschrijvingen en amortisatie) van slechts 1,2. Daarmee is zo’n €1 mrd beschikbaar voor acquisities of extra inkoop van eigen aandelen, waar het chemieconcern gezien de huidige onzekere marktomstandigheden overigens geen prioriteit aan hoeft te geven. Credit Suisse handhaaft het koopadvies en verhoogt het koersdoel voor AkzoNobel van €80 naar €85.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.