Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

J.P.Morgan | Pijplijn Roche maakt indruk

0 0 Leestijd ongeveer

J.P.Morgan verlaagt de winsttaxatie maar verhoogt het koersdoel voor Roche.

Ook na de publicatie van de omzetcijfers over het eerste kwartaal blijft Roche het favoriete farma-aandeel van J.P.Morgan. Roche hield vast aan de prognose van een 5% hogere winst per aandeel dit jaar, exclusief valuta-effecten. De omzet van bepaalde medicijnen zoals Ocrevus (tegen multiple sclerose) heeft last van de uitbraak van het coronavirus, maar dat wordt deels gecompenseerd door extra omzet van coronavirustesten.

Testresultaten

Belangrijker is echter dat de komende twaalf maanden testresultaten voor verschillende medicijnen bekend worden die in totaal $10 mrd aan de omzet van de farmaceut kunnen bijdragen. De bank noemt etrolizumb – een middel tegen chronische darmontsteking – met een omzetpotentieel van in het gunstigste geval $4 mrd.

J.P.Morgan verlaagt de taxatie voor de winst per aandeel voor dit jaar met 4% tot CHF19,92. Maar de pijplijn van Roche verdient een hogere waardering. Het koopadvies van J.P.Morgan wordt dan ook herhaald, maar nu met een 6,6% hoger koersdoel van CHF400.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.