Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Opinie Johan Brinkman, 23 apr 14:14

Commentaar: ‘U vraagt wij draaien’ op 30 april

0 0 Leestijd ongeveer

U vraagt wij draaien. Op de dag dat de AEX vijf weken geleden begon aan een spectaculaire herstelrally na de corona-crash sinds half februari, ontvingen mijn collega’s en ik zo’n honderd abonnees in onze eerste chatsessie over de beurskrach 2020.

Dat herstel werd in gang gezet doordat ECB-voorzitter Christine Lagarde had laten weten dat ze alles ging doen wat nodig is om de euro te redden: ‘no limits’. En het leek wel of de deelnemers aan onze chatsessie in de gaten hadden dat het een bijzonder moment was. Want veel vragen gingen over de koopwaardigheid van individuele aandelen die in de weken daarvoor ver waren weggezakt.

Die eerste chatsessie was een groot succes en dat gold ook voor het tweede online vragenuur, dat we een week later hielden. Dat was twee dagen nadat op dinsdag 24 maart de Dow Jones de grootste dagwinst sinds de Grote Depressie noteerde. De vraag die toen  voor de hand lag, was of dit het begin van betere tijden betekende of slechts een tijdelijk effect van de steunmaatregelen die met name de Amerikaanse overheid had aangekondigd. Tot begin deze week gold in ieder geval dat er betere tijden voor beleggers waren aangebroken.

Maar bij beleggen telt niet het verleden, alleen de toekomst. Hoe lang houdt de huidige rally aan nu het IMF voorspelt dat de wereld zich moet voorbereiden op de grootste neergang sinds de Grote Depressie? Dat er slechte tijden op komst zijn, is zeker. Maar dat ook slechte tijden winnaars opleveren op de aandelenmarkt, is eveneens evident. Vorige week woensdag bereikten bijvoorbeeld 21 aandelen in de Verenigde Staten de hoogste koers ooit en tikten 39 andere fondsen de hoogste koers van de afgelopen 52 weken aan. Daar kunt u een mooie portefeuille mee opbouwen!

U vraagt wij draaien

Om beleggers ook optimaal door deze fase op de financiële markten te loodsen, organiseert Beleggers Belangen op donderdag 30 april een derde chatsessie waarin onze abonnees opnieuw vragen kunnen stellen aan de redactie. En ‘U vraagt wij draaien’, geldt hier nog meer dan de vorige keren, want de komende dagen kunt u uw vragen al via de mail naar mij toesturen, zodat wij de beantwoording nog beter kunnen voorbereiden dan de de vorige keren. Onderaan dit commentaar kunt u mijn mailadres vinden. Via de button ‘Stel mij een vraag’ onderaan deze pagina kunt mij uw vraag doen toekomen.

U kunt zich al voor de chatsessie voor abonnees aanmelden via deze link. Tot 30 april!

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!