Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Lezersvragen Karel Mercx, 15 apr 16:00

Hoe kan ik profiteren van stijging olieprijs?

0 0 Leestijd ongeveer

Speculeren met grondstoffen is buitengewoon lastig. In de aandelenmarkt weet je dat er de afgelopen 400 jaar elke tien jaar gemiddeld 100% rendement is geweest. Met grondstoffen is het gemiddelde rendement sinds 1900 een paar tienden van een procent negatief geweest.

Olie heeft geen beursnotering. U heeft de keuze tussen nu olie geleverd krijgen, of ergens in de komende maanden of jaren. In het laatste geval kunt u uw positie uiteraard voor die tijd verkopen. De WTI-olieprijs bedraagt momenteel $22,65 voor directe levering en $32,00 voor levering in juni. Het is in theorie mogelijk dat de olieprijs voor meteen leveren stijgt van $22,65 nu naar $32,00 in juli, maar omdat u nu al $32,00 hebt betaald voor levering in juni (inclusief opslagkosten), heeft u dan niets verdiend. Stijgt de olieprijs met minder dan 50%, dan verliest u geld.

Beleg in aandelen van oliebedrijven

Ik raad u dan ook aan om in plaats van direct in de oliemarkt te beleggen, uw geld te steken in aandelen van oliebedrijven, want die stijgen mee als de olieprijs stijgt. Beleggers Belangen heeft koopadviezen staan voor Royal Dutch Shell, BP en Total. Aandelen hebben als bijkomend voordeel dat ze geen einddatum kennen. Een oliepositie loopt op enig moment af, en doorrollen kost een hoop geld.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.