Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Lezersvraag | Onze kijk op de tariefsverhoging van Flatex

0 0 Leestijd ongeveer

De Nederlandse brokermarkt blijft in beweging. Nadat Flatex eind 2019 bekendmaakte DeGiro over te nemen, heeft het nu laten weten op transactiekosten in rekening te gaan brengen.

De tariefsverhoging van Flatex is opvallend. Per 1 juni 2020 geldt een vast tarief van €3,90 voor aandelen, obligaties, ETF’s en beleggingsfondsen. Vorig jaar kwam deze nieuwkomer in ons brokeronderzoek nog als goedkoopste uit de bus, omdat hij geen transactie-, dividend- en servicekosten in rekening bracht.

In een reactie heeft Flatex laten weten dat het om een zakelijke beslissing gaat en dat het orderuitvoeringbeleid voorlopig niet zal veranderen. Hierdoor is het voor klanten van Flatex interessant geworden om te kijken naar het aanbod van andere brokers.

Grotere kans of hogere kosten

De verhoging van de transactiekosten is nadelig als er niets verandert aan het orderuitvoeringbeleid van Flatex. De Duitse broker stuurt zijn orders namelijk niet naar de hoofdbeurs waar meer liquiditeit is, maar naar de alternatieve beurs TradeGate. In de praktijk kan een belegger hierdoor een minder gunstig resultaat krijgen. Daarmee maakt hij indirect kosten. Tellen we deze op bij de nieuwe tarieven dan is de kans toegenomen dat een belegger uiteindelijk duurder uit is bij Flatex.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.