Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Opinie Johan Brinkman, 26 mrt 10:00

Commentaar: iedere week informatie over dividend

0 0 Leestijd ongeveer

‘Weet je wat het enige is waar ik plezier aan beleef? Mijn dividenden zien binnenkomen.’ Het is een grijsgedraaide uitspraak van John D. Rockefeller, maar daarom niet minder van toepassing – juist in tijden waarin beleggers het even niet van koerswinst moeten hebben.

Wij gaan hierin volledig mee, met opnieuw een uitbreiding van de informatie over dividendbeleggen. Ik schrijf opnieuw, want sinds Menno van Hoven een kleine tien jaar met zijn Dividendportefeuille begon, zijn we u in verschillende vormen steeds meer over dividend gaan informeren.

Nu is het tijd voor een volgende stap. Sinds een paar jaar besteden we in een maandelijks extra katern in ons magazine geconcentreerd extra aandacht aan dividendbeleggen. Dat gaan we nu opvoeren naar iedere week informatie over dividend. De diverse onderdelen van het maandelijkse dividendmagazine zullen worden uitgesmeerd over de gehele maand. Het gaat dan om de tip en de column van Menno van Hoven, de pagina met korte nieuwsberichten over dividendaandelen en het overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en de exacte posities in de portefeuille. Het aparte maandelijkse katern komt daarmee te vervallen.

Iedere week informatie over dividend

En omdat er nóg veel meer over dividend te melden is, zal Van Hoven ook nog vaker dan hij al deed de belangrijkste ontwikkelingen op een rijtje zetten. Zoals deze week in het Verhaal van de Week over de Nederlandse dividendaandelen. En aangezien ook Stephen Hendriks, samen met Van Hoven beheerder van de Hoogdividendportefeuille, en columnist Ivan Snurer zeer regelmatig over dividendbeleggen schrijven, durf ik u gerust te beloven dat we u vanaf nu iedere week informatie over dividend zullen geven.

Hoe belangrijk dividend is voor de belegger, bleek ook weer tijdens de chatsessie de we vorige week donderdag als redactie hielden met een kleine honderd abonnees. Geen van de redacteuren kreeg zoveel vragen over individuele posities op zich afgevuurd als Menno van Hoven, blijkt uit het verslag van deze avond. Het zal naar verwachting niet anders zijn in de tweede chatsessie, die we vanavond (donderdagavond 26 maart) zullen houden.

Tot slot: meer nog dan vorige week is deze editie geproduceerd vanaf de privé-adressen van de redacteuren, eindredacteuren en vormgevers. Dat stelt andere eisen aan onze werkprocessen, maar we blijven uiteraard ons uiterste best doen om actueel te zijn én slordigheden te vermijden.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!