Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Wat vindt u van het Duitse vastgoedfonds Exporo?

0 0 Leestijd ongeveer

Exporo is een Duits online beleggingsplatform, waar beleggers vanaf €1.000 kunnen investeren in individuele vastgoedobjecten.

De investeringen gebeuren via digitale obligaties, gebruikmakend van blockchaintechnologie. Sinds kort is het ook actief in Nederland. Op de website staan slechts twee investeringsmogelijkheden, beide in Duitsland. Daardoor ontbreekt momenteel de mogelijkheid om risicospreiding aan te brengen. De informatievoorziening per object is uitgebreid. Het prospectus is niet getoetst door de AFM. Wel staat Exporo onder toezicht van de Duitse evenknie BaFin.

Aandachtspunten Exporo

Beleggers investeren niet direct in het vastgoed maar krijgen een vordering op een Duitse BV, die onder controle staat van Exporo. Dat neemt ook het beheer en bestuur voor zijn rekening. Exporo rekent voor de voorfinanciering een torenhoge rente van 9,5%. Ook vind ik de vergoeding voor de emissie en structurering van 6,9% aan de hoge kant.

Obligatiehouders hebben geen zeggenschap en geen zekerheden, en delen slechts voor 80% mee in de potentiële overwinst. Aflossing na tien jaar moet komen uit de verkoop van het vastgoed of herfinanciering en is daardoor onzeker. Ik zie niets in Exporo.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.