Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Advies van de dag Peter Schutte, 17 jan 2020 11:15

Detacheerder DPA verdient meer aandacht

0 0 Leestijd ongeveer

Velen kennen de naam, maar beleggers en media besteden weinig aandacht aan DPA. Toch draait het bedrijf momenteel goed en is het aandeel goedkoop. Nadeel is de beperkte verhandelbaarheid van de stukken.

DPA Group verbindt organisaties met hoogwaardige vakspecialisten en begeleidt professionals waar nodig in hun verdere ontwikkeling. Het bedrijf is gespecialiseerd in financiële en juridische functies, engineering. logistiek, IT en publieke functies


Op 26 maart zal het bedrijf de jaarcijfers over 2019 publiceren. Het liet echter al weten dat het vierde kwartaal naar verwachting in lijn is met de prestaties over de eerste negen maanden van het jaar. En die resultaten waren uitstekend. De omzet over het derde kwartaal daalde weliswaar met 7% tot €36,2 mln – na een terugval van 4% in de eerste jaarhelft – maar dat kon hoofdzakelijk worden toegeschreven aan het verder stroomlijnen van de organisatie. De ebitda steeg daarentegen fors: van €2,6 mln naar €3,9 mln, mede door een flinke daling van de operationele kosten: van €8,8 mln naar €6,7 mln. De marge ging daardoor met liefst 430 basispunten vooruit tot 10,9%. De nettowinst over het derde kwartaal verdubbelde bijna, van €1,3 mln naar €2,4 mln. Dat komt neer op ruim €0,05 per aandeel.

Na drie kwartalen stond de teller op een nettowinst van €6,1 mln, gelijk aan €0,13 per aandeel. Over geheel 2019 zou de winst per aandeel dan kunnen uitkomen op €0,18. Dat geeft een koers-winstverhouding van slechts 7,8. Bij een pay-out van 50% kan het dividend €0,09 per aandeel bedragen, goed voor een dividendrendement van 6,4%.

Risicofactor voor aandelen DPA

De grootste risicofactor is het personeelsverloop. DPA verschafte geen informatie over de autonome omzet in het derde kwartaal. Een terugval ten opzichte van de 4% groei over de eerste jaarhelft lijkt aannemelijk. In het derde kwartaal daalde het aantal eigen professionals in dienst met 6% tot 1240, en nam het aantal aangesloten freelancers af van 215 naar 185. DPA voelt de schaarste aan gekwalificeerd personeel en kampt tegelijk dus met een hoger verloop dan normaal. Dat is geen fijne combinatie. Positief is dat voor het vierde kwartaal weer een autonome groei van het aantal professionals in dienst werd voorzien.

Ik blijf bij mijn koopadvies. Wel is het raadzaam om posities beperkt te houden vanwege de geringe liquiditeit, het feit dat DPA een klein bedrijf is en dat de uitzendmarkt verzwakt.

De auteur heeft een positie in DPA.

Aandelen in vaste handen
Ruim 60% van de 47 miljoen uitstaande aandelen DPA Group zit in vaste handen. Grootste aandeelhouder is voormalig ceo en huidig lid van de raad van commissarissen Eric de Winter, met een belang van 11,6%. Navitas, het bedrijf van de textielfamilie Zeeman, bezit 9,2%. Coo Olav Berten heeft 7%. Veel stukken zijn dus in het bezit van insiders. Enkele jaren terug lonkte De Winter nog naar een overname van DPA door private equity. Dan zou de groei kunnen versnellen, zo heette het. DPA maakt deel uit van onze top-10 overnamekandidaten voor 2020. De beurswaarde van het bedrijf is slechts €62 mln. Eric de Winter werd eind augustus vorig jaar als topman opgevolgd door Arnold van Mameren. De nieuwe ceo heeft onder meer gewerkt bij Getronics en KPN. Hj moet DPA verder door het digitale tijdperk loodsen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ