Updates

Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Peter Schutte, 28 aug 11:47

Detacheerder DPA blijft aantrekkelijk

0 0 Leestijd ongeveer

Detacheerder DPA heeft de autonome groei gedurende het tweede kwartaal flink versneld. Ook de marges ontwikkelen zich gunstig.

De nadruk op zogenoemde kernproposities werpt vruchten af bij DPA, dat hierdoor een stuk efficiënter werkt. Dit moet ook wel, want DPA kampt nog altijd met een relatief hoog verloop onder de medewerkers, die regelmatig in vaste dienst treden bij klanten.

Sterke autonome groei

Het aantal fte-professionals in loondienst daalde autonoom met 6,8% tot 1234. Door het aantrekken van zzp’ers wist het bedrijf over de eerste jaarhelft toch een sterke autonome groei van 4,2% tot €75,3 mln te realiseren. Over het eerste kwartaal was dat nog ruim 2%.

Op autonome basis kon het ebitda over de eerste zes maanden zelfs met 50% omhoog tot €6,2 mln. De ebitda-marge verbeterde daarmee van 5,8% naar 8,2%. Onderaan de streep is de nettowinst bijna verdubbeld tot €3,7 mln, gelijk aan bijna €0,08 per aandeel.

Advies DPA

DPA verwacht een resultaat in de tweede jaarhelft in lijn met het eerste semester. De huidige koers-winstverhouding van 9 en dividendrendement van circa 5% zijn aantrekkelijk. Het koopadvies blijft van kracht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!