Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Uitgelicht Johan Brinkman, 12 dec 2019 10:45

Koopaanbevelingen voor Nederlandse aandelen dit jaar (nog) succesvoller dan in 2018

0 0 Leestijd ongeveer

Koopaanbevelingen voor Nederlandse aandelen zijn dit jaar (nog) succesvoller dan in 2018. Dit blijkt uit het Verhaal van de Week van Beleggers Belangen.

De aandelenanalisten van elf banken en brokers die in Nederland actief zijn, gaven dit jaar (tot en met 29 november) aan de vijftig aandelen uit de AEX en AMX-indices op het Beursplein 225 keer op enig moment een koopadvies mee. Daarvan waren er 194 (86,2%) winstgevend. Slechts 31 (13,8%) koopaanbevelingen leverden verlies op.

Voor de banken en brokers, die over het algemeen liever kooptips geven dan verkooptips, was het dan ook een uitstekend jaar. Ter vergelijking: na een zeer slecht najaar pakte vorig jaar (per 30 november) maar liefst 52,5% van de kooptips negatief uit.

Koopaanbevelingen voor Nederlandse aandelen

Het spiegelbeeld van de koopaanbevelingen voor Nederlandse aandelen zijn de verkooptips van het Beursplein. En dat de kooptips dit jaar zo succesvol waren, zou moeten betekenen dat de verkooptips minder succesvol waren dan in 2018. En dat blijkt ook het geval: vorig jaar bespaarden 62,3% van de verkooptips de klanten van brokers een verliezende positie in hun portefeuille. Dit jaar is dat slechts 25,5%.

Bij de elf banken en brokers kregen tot en met 29 november aandelen 55 keer een verkoopadvies mee. In 41 (74,5%) van die gevallen boekte het aandeel daarna alsnog koerswinst. Zoals zo vaak, was het dus in de meeste gevallen zaak om ook in periodes van koersdalingen rustig te blijven zitten.

Lees hier met welke drie Nederlandse aandelen u in 2019 de jackpot binnenhaalde.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.