Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Lezersvragen Menno van Hoven, 25 nov 2019 13:53

Canada Goose (nog steeds) koopwaardig na koersval?

0 0 Leestijd ongeveer

Het aandeel van Canada Goose, producent van luxe jassen, kreeg een flinke tik na de laatste kwartaalcijfers. Op lange termijn verandert er echter niets en blijft het potentieel groot.

Een abonnee stelde ons de vraag of we nog steeds enthousiast zijn over Canada Goose, dat op 30 augustus getipt werd op $36,96. Na een sterke start, waarbij de beurskoers opliep tot ruim $44, volgde recent een flinke terugval met een min van bijna 11% na de jongste kwartaalcijfers. Inmiddels staat het aandeel weer precies op de tipkoers van augustus.

De omzetgroei van 27,7% tot CAD294 mln was veel beter dan de CAD267,3 mln waar analisten op hadden gerekend en de winst per aandeel van CAD0,57 overtrof de consensus van CAD0,43 ruimschoots. Desondanks werd de outlook voor heel 2019 niet verhoogd.

Flink koersverlies

In reactie op de cijfers zakte de beurskoers na een hogere opening flink weg. Dat kwam hoofdzakelijk door terughoudendheid ten aanzien van de grootste divisie, Wholesale. Canada Goose voorziet hier het komende kwartaal een kleine terugval, na extreme groei in de voorliggende periode. Als reden noemt het bedrijf dat het, eerder dan vorig jaar, reeds een groot deel van de voorraden voor het belangrijke winterseizoen heeft verscheept.

Analisten en beleggers zijn niet blij met de groeiende voorraden. Het bedrijf anticipeert hiermee duidelijk anticipeert op een flink aantrekkende vraag in de komende periode. Ook de gespannen politieke situatie in Hongkong raakt het bedrijf, net als andere producenten van luxegoederen. Canada Goose opende vorig jaar zijn eerste flagship store in Hongkong en investeert er fors in de opening van nieuwe winkels en  online verkopen. In het jongste kwartaal werd hier via eigen winkels en online een 47% hogere omzet gerealiseerd.

Koersherstel

Na een dieptepunt van iets meer dan $33 kort na de kwartaalcijfers volgde vorige week weer koersherstel. Dat kwam door koopjesjagers. Bovendien zullen veel shortsellers, die speculeren op een koersdaling, zich niet willen branden aan Canada Goose. Dat kan het aandeel een extra impuls geven zodra de zorgen omtrent Hongkong en de voorzichtigheid bij Wholesale wegebben.

Toen ik Canada Goose in augustus tipte, wees ik nadrukkelijk op het speculatieve karakter van het aandeel. De koersuitslagen zijn soms groot zien. Toch is het potentieel wat mij betreft enorm. De vraag naar de dure jassen van het bedrijf, dat veel lager wordt gewaardeerd dan concurrenten uit de luxesector, blijft namelijk erg sterk. De komende jaren zal de omzet met telkens ten minste 20% groeien. Op basis van analistentaxaties noteert Canada Goose momenteel tegen een geschatte k/w van slechts 29. Dat is extreem laag voor een bedrijf met dergelijke groeicijfers dat zo veel potentieel heeft om met name internationaal verder te groeien. De zo goed als schuldvrije balans maakt het plaatje voor mij compleet. De analisten van Credit Suisse, die een koopadvies hanteren voor Canada Goose, wijzen erop dat het aandeel nu tegen slechts de helft van de gemiddelde PEG van de luxesector noteert.

Mooi koopmoment voor aandeel Canada Goose

De jongste terugval levert wat mij betreft wederom een prima koopmoment op. (Vrijdag sloot het aandeel zonder nieuws al 5% hoger op net geen $37. Dat betekent  dat er veel kopers in de markt zijn en dat de vele shorts allicht nerveus beginnen te worden). De omzet zal dit jaar (boekjaar 2020 eindigt in maart) met zo’n 26% groeien. In 2021 kan op een minimaal vergelijkbare groei worden gerekend. Met name door het grote aantal shorts (20%) blijft het aandeel vooral geschikt voor speculatieve beleggers. Maar de risk/reward is wel heel aantrekkelijk momenteel, net zoals in augustus. Buy the dips!

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.