Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Advies van de dag Menno van Hoven, 30 aug 2019 12:00

Koopkans na koersdaling voor producent van luxe kleding

0 0 Leestijd ongeveer

Canada Goose, producent van luxe kleding groeit hard en heeft de komende jaren nog volop expansiemogelijkheden. De scherpe koersdaling biedt kansen voor beleggers die bereid zijn wat meer risico te nemen.

Een aandeel dat ik de laatste jaren nauwgezet heb gevolgd is dat van de producent van luxekleding Canada Goose. Het bedrijf verkoopt dure winterjassen, die misschien ook wel vanwege de prijs bij veel jongeren razend populair zijn. Canada Goose, dat zijn hoofdnotering in Canada heeft maar ook gekocht kan worden in New York (ticker GOOS), kende een sterke start nadat het bedrijf in maart 2017 door durfinvesteerder Bain Capital naar de beurs werd gebracht.


De in Canada gemaakte luxe jassen, voorzien van het duidelijk herkenbare ronde logo op de arm, worden wereldwijd verkocht met in Nederland officiële verkoopprijzen variërend van zo’n €400 tot ruim €1000 voor de duurste exemplaren, die kwalitatief zeer hoog aangeschreven staan. Naast jassen verkoopt Canada Goose ook truien van Merino-wol en luxe accessoires zoals mutsen.

Lagere marges

In boekjaar 2019 (t/m 31 maart) groeide de omzet nog met ruim 46% tot CAD831 mln. De jongste kwartaalcijfers vielen echter tegen door een grotere focus op lichtgewicht jassen met lagere marges, inmiddels goed voor een derde van de omzet. Voor boekjaar 2020 mag gerekend worden op omzetgroei van ten minste 25% voor Canada Goose, dat met name internationaal nog veel expansiemogelijkheden heeft. In 2019 waren Canada en de VS goed voor 65% van de omzet. Het bedrijf zet de komende jaren sterk in op China. De Aziatische omzet verdrievoudigde in het jongste kwartaal.

Koopkans na koersdaling

Door de scherpe koersdaling van het aandeel sinds het hoogtepunt van $72,27 (voor de notering in de Verenigde Staten), dat in november 2018 werd aangetikt, is een interessant koopmoment ontstaan voor beleggers met een bovengemiddelde risicotolerantie. De combinatie van een blijvend sterke groei in de komende jaren, een sterke balans en (eindelijk) een acceptabele waardering met een k/w van nog geen 30 voor een dergelijk snelle groeier maken het aandeel interessant, ook al keert Canada Goose (nog) geen dividend uit.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!