Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Dividend Menno van Hoven, 23 nov 2019 12:00

Dividendnieuws: ASMI positief en koersdreun Tupperware

0 0 Leestijd ongeveer

De afgelopen weken was er veel nieuws op dividendgebied, volgend op de jongste reeks kwartaalcijfers van Amerikaanse en Europese bedrijven.

In Nederland kwam onder meer ASMI met mooi nieuws: het succesvolle bedrijf gaat net als branchegenoot ASML twee keer per jaar dividend betalen. In de Verenigde Staten waren er flinke dividendverlagingen voor twee bedrijven, waaronder Tupperware Brands.

ASMI

Beursuitblinker ASMI gaat in navolging van sectorgenoot ASML ook een halfjaarlijks dividend betalen. Aandeelhouders ontvingen inmiddels een eerste interimdividend van €1,00 per aandeel, wat neerkomt op een dividendrendement van 1,0% bij een koers van €99. Afhankelijk van het slotdividend van volgend jaar zal het rendement waarschijnlijk ten minste het dubbele zijn. Het aandeel ASMI is in 2019 goed voor een koerswinst van maar liefst 175%.

B&S Group

B&S Group betaalt een interimdividend van €0,13 per aandeel, gelijk aan vorig jaar. De groothandelaar ging op 7 november reeds ex-dividend. Het geschatte dividendrendement is bijna 3%.

LVMH

Dividendportefeuillezwaargewicht LVMH, in 2019 goed voor een koersstijging van 53%, verhoogt het interimdividend met €0,20 naar €2,20 per aandeel. Op 6 december noteert de luxegigant ex-dividend. Het dividendrendement is na de enorme koersstijging de laatste jaren teruggelopen tot 1,6%.

Enel

Het Italiaanse nutsbedrijf Enel, een van de best presterende aandelen in de Hoogdividendportefeuille, keert een interimdividend van €0,16 per aandeel uit, tegen €0,14 in het voorliggende jaar. Op 20 januari noteert Enel ex-dividend. Ondanks een koersstijging van 35% is het geschatte dividendrendement voor Enel nog altijd fors, met 4,4%.

Siemens

De Duitse zwaargewicht Siemens betaalt in 2020 een dividend van €3,90 per aandeel, oftewel €0,10 meer dan dit jaar. Bij een beurskoers van €114 geeft dat een dividendrendement van 3,3%. Normaal gesproken noteert Siemens, dat in 2019 in Frankfurt bijna 18% is gestegen, eind januari of begin februari ex-dividend.

Coloplast

Ook Dividendportefeuille-aandeel Coloplast verhoogt dit jaar het dividend. De Deense producent van medische apparatuur betaalt een slotdividend van DKK12,00, ruim 9% meer dan een jaar eerder. Op 6 december gaat Coloplast ex-dividend. Het aandeel stijgt dit jaar 31% en biedt nog een dividendrendement van 2,1%.

Vodafone

Het Britse telecombedrijf Vodafone betaalt een interimdividend van €0,045. Eerder dit jaar werd het slotdividend nog flink verlaagd. Bij een koers van 151 pence is het rendement nu 4,9%.

Starbucks

Koffiegigant Starbucks verhoogt het dividend dit jaar met bijna 14% tot $0,41 per kwartaal. Voor Starbucks is het daarmee het negende jaar op rij dat het dividend wordt verhoogd. Het aandeel biedt bij een koers van $82 een dividendrendement van 2%. Na een koerssprong van 30% dit jaar is de beurswaarde van Starbucks precies $100 mrd.

HP Inc

Computer- en printermaker HP Inc, het voormalige Hewlett-Packard, verhoogt het dividend met 10%. Per kwartaal gaat de uitkering naar $0,1762, wat bij een beurskoers van bijna $20 een dividendrendement van 3,6% oplevert. Het aandeel HP Inc. ligt dit jaar flink onder druk met een verlies van 4%.  Halverwege november deed Xerox een bod van $33,5 mrd op HP Inc, dat direct werd afgewezen door het management.

Nike

De (sport)schoenen- en kledinggigant Nike (beurswaarde $145 mrd) verhoogt het dividend met 11% tot $0,245 per kwartaal. Dat levert een nieuw dividendrendement op van 1,1% voor Nike, dat dit jaar goed is voor een koersstijging van 26%.

Merck

Farmaceut Merck gaat zijn dividend met 11% verhogen tot $0,61 per kwartaal. Het is voor deze largecap daarmee het tweede jaar op rij dat het dividend met dubbele cijfers wordt verhoogd. Bij een beurskoers van $85 is het geschatte dividendrendement 2,9%. Dit jaar wint het aandeel Merck 12%.

Forse dividendverlagingen bekende namen

Opiniepeiler Nielsen verlaagt het dividend met maar liefst 83%, tot $0,06 per kwartaal. Het bedrijf gaat zichzelf opsplitsen en zakte in november naar de laagste koers in meer dan vijf jaar. Ook Tupperware glijdt steeds verder af. Het bedrijf achter de bekende keukenproducten schrapt het dividend. Het aandeel verloor in 2019 al 74% en staat op een all time low.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!