Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
image description
Aandelen Nederland , Michiel Pekelharing

Siemens

Siemens is een industrieel conglomeraat waarvan de basis in 1848 werd gelegd door de oprichting van Siemens & Halske, dat indertijd betrokken was bij de aanleg van de langste telegraafroute op het Europese continent. Tegenwoordig is energie het kernpunt van de bedrijfsstrategie.

De activiteiten zijn opgebouwd rond stroomproductie (aanleg van onder meer aardgascentrales en windturbines) en -consumptie (onderhoud van gebouwen, treinproductie en industrie). Daarnaast heeft Siemens een Healthcare-divisie die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van medische apparatuur. Een aparte financiële afdeling verstrekt kredieten aan klanten voor de aankoop van apparatuur en diensten.

Het concern zoekt voortdurend naar manieren om de activiteiten verder te stroomlijnen via het afstoten van niet-strategische onderdelen en via overnames. Een voorbeeld van dat laatste is de overname van Dresser-Rand Group, een producent van apparatuur voor het aanboren van olievelden, voor $7,6 mrd in 2014.

De Europese thuismarkt is samen met het Midden-Oosten en Afrika goed voor circa de helft van de concerninkomsten. Noord- en Zuid-Amerika dragen bijna 30% bij aan de omzet en voor Azië is dat 20%.

Siemens staat genoteerd aan de beurzen van Stuttgart, München, Hamburg, Düsseldorf en Berlijn, met een hoofdnotering in Frankfurt. De familie Siemens heeft nog een belang van 6% in de onderneming en het overgrote deel van de stukken is in handen van institutionele partijen en particuliere beleggers.

Siemens

laatste advies

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel Siemens verwacht hogere winst
AdviesJeroen Boogaard, 13 nov 2018 15:50

Siemens verwacht hogere winst

Goed presterende industriële activiteiten compenseren de aanhoudende zwakte bij de energiedivisie van Siemens. De winst zal dit jaar verder toenemen.

0 0
Afbeelding bij artikel Siemens verhoogt winstdoelstelling
AdviesJeroen Boogaard, 2 aug 2018 17:03

Siemens verhoogt winstdoelstelling

Siemens gaat zijn structuur verder vereenvoudigen en meer inzetten op digitalisering. Dat moet tot een versnelling van de omzet- en winstgroei leiden.

0 0
Afbeelding bij artikel Siemens verhoogt winstverwachting
AdviesJeroen Boogaard, 14 mei 2018 17:33

Siemens verhoogt winstverwachting

Na een goed kwartaal heeft Siemens zijn winstprognose voor het gehele jaar opwaarts bijgesteld. Vooral de sterke margesprong bij fabrieksautomatisering stemde tot tevredenheid.

0 0