Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Opinie Johan Brinkman, 14 nov 2019 09:00

Enquête: de beste broker volgens beleggers

0 0 Leestijd ongeveer

Wat is de beste broker volgens beleggers? Omdat we benieuwd zijn naar het antwoord op die vraag is Beleggers Belangen vandaag een online enquête gestart onder particuliere beleggers in Nederland.

Zelf publiceren wij over twee weken voor de tiende keer ons jaarlijkse Brokeronderzoek. Want we hebben zelf een uitgesproken mening over waaraan brokers moeten voldoen op het gebied van kosten en handelsmogelijkheden. Maar dat laat onverlet dat we ook zeer benieuwd zijn naar de opvattingen van beleggers hierover.

En er speelt genoeg op de Nederlandse brokermarkt om een mening over te hebben. Zo was er dit jaar nieuwkomer Flatex die geen transactiekosten, dividendkosten en servicekosten in rekening brengt. Er er waren twee grote overnames. Lynx nam begin dit jaar TradersOnly over. En Saxo Bank zorgde er onlangs voor dat er een einde kwam aan de beursnotering van Binck. Zowel TradersOnly als Binck bedienden hun klanten op de peildatum van het onderzoek overigens nog onder eigen naam.

En met de komst van Flatex lijkt qua kosten de race naar de bodem te zijn ingezet. Onlangs maakte DeGiro al bekend dat het vanaf maart 2020 met een abonnement komt van € 2,50 per maand. Daarmee krijgen klanten de mogelijkheid om te beleggen zonder transactiekosten in Amerikaanse aandelen. En buiten Nederland kondigde op 1 oktober de Amerikaanse broker Charles Schwab aan geen transactiekosten meer in rekening te brengen voor Amerikaanse aandelen en ETF’s. Daarop verlaagden verschillende andere grote Amerikaanse brokers de transactiekosten naar nul.

De beste broker volgens beleggers

Nog meer dan vorige jaren zijn wij nu benieuwd naar uw antwoord op een aantal vragen. Bij welke broker heeft u het grootste deel van uw beleggingen ondergebracht? Welk rapportcijfer geeft u de broker waar u het grootste deel van uw beleggingen hebt staan? En welke factor weegt voor u het zwaarst bij de keuze van een broker? Uit uw antwoorden kunnen we straks opmaken hoe de marktaandelen van de negen onderzochte brokers zich ontwikkelen en hoe de klanten deze brokers waarderen. Kortom: wat is de beste broker volgens beleggers?

Wilt u deelnemen aan de enquête? Klik dan op deze link voor de vragenlijst. De enquête invullen kan tot en met maandag 25 november. De resultaten zullen we woensdag 27 november op deze website en twee dagen later in ons magazine publiceren, gelijktijdig met ons eigen broker-onderzoek.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.