Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Dividend Menno van Hoven, 31 okt 2019 13:00

Het dividendnieuws van oktober: ASML, Ajax, Nestlé en meer

0 0 Leestijd ongeveer

ASML start net als Ahold met een halfjaarlijkse dividenduitkering, Ajax betaalt dit jaar weer dividend en Nestlé gaat miljarden teruggeven aan aandeelhouders. Bekijk hieronder het dividendoverzicht voor de maand oktober.

ASML

Na Ahold kort geleden gaat ook ASML halfjaarlijks dividend uitkeren. De halfgeleidergigant gaat nu op 4 november ex-dividend voor €1,05 per aandeel, de helft van het bedrag dat in mei werd uitgekeerd. Het dividendrendement blijft 0,9%. ASML betaalde tot dusverre slechts één keer per jaar.

AFC Ajax

Voetbalclub Ajax keert dit jaar opnieuw een dividend uit na een succesvol jaar waarin de halve finale van de Champions League werd gehaald. Per aandeel zal €0,25 worden uitgekeerd, wat bij een koers van €19 goed is voor een dividendrendement van zo’n 1,3%. Wanneer Ajax ex-dividend gaat is nog niet bekend. Twee jaar geleden betaalde Ajax voor het laatst een dividend, vorig jaar werd er niets uitgekeerd.

Nestlé

De Zwitserse levensmiddelengigant wil de komende jaren CHF20 mrd extra uitkeren aan aandeelhouders. Nestlé zal tussen 2020 en 2022 de miljarden spenderen aan voornamelijk de inkoop van eigen aandelen. Ook is het mogelijk dat een deel van het bedrag in de vorm van één of meerdere extra (speciale) dividenduitkeringen wordt betaald, aldus Nestlé. Het reguliere dividend is CHF2,45.

Nestlé verhoogde het dividend de laatste jaren telkens minimaal, wat uiteindelijk resulteerde in verwijdering uit de Dividendportefeuille. Onder druk van activistische aandeelhouders is Nestlé nu wel bereid meer te delen met zijn aandeelhouders.

A.O. Smith

A.O. Smith verhoogt het dividend met ruim 9% tot $0,24 per kwartaal. De boilerproducent herstelde recent sterk en staat in 2019 nu op een winst van 16%. Bij een koers van bijna $50 is het geschatte dividendrendement ongeveer 1,9%. Het is alweer het 26ste jaar op rij dat A.O. Smith het dividend verhoogt.

ConocoPhillips

Oliemajor ConocoPhillips gaat bijna 38% meer dividend uitkeren. Het kwartaaldividend wordt verhoogd naar $0,42 per aandeel. Het dividendrendement komt uit op 3,1%. In 2016 moest Conoco het dividend nog fors verlagen, waarmee een abrupt einde kwam aan een lange reeks van jaarlijkse verhogingen.

International Paper

Papierproducent International Paper gaat 2,5% meer dividend uitkeren. Het nieuwe kwartaaldividend van $0,5125 per aandeel levert een dividendrendement van ruim 5% op bij een beurskoers van $41. Het is het tiende jaar op rij dat International Paper zijn dividend opschroeft.

Honeywell

Ook Honeywell stelt allerminst teleur met een dividendverhoging van bijna 10% dit jaar. Het industriële conglomeraat zal een kwartaaldividend van $0,90 per aandeel betalen, wat bij een koers van $167 een dividendrendement van zo’n 2,2% oplevert. Het aandeel Honeywell doet het met een koerswinst van 27% prima dit jaar. Het dividend is nu precies tien jaar op rij verhoogd.

Accenture

IT-dienstverlener Accenture gaat 9,6% meer dividend uitkeren. Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf, met notering in de VS, betaalt een allereerste kwartaaldividend van $0,80 per aandeel. Voorheen keerde Accenture halfjaarlijks dividend uit. In mei betaalde het bedrijf nog $1,46 als slotdividend over 2018. Het nieuwe dividend resulteert bij een beurskoers van $188 in een dividendrendement van 1,7%.

RPM International

Oud-Dividendportefeuilleaandeel RPM International gaat dit jaar 3% meer dividend betalen. De producent van coatings en kitten verhoogt het kwartaaldividend naar $0,36 per aandeel, wat het 46ste jaar op rij van dividendverhogingen betekent. Bij een beurskoers van $68 komt het dividendrendement uit op 2,1%. Het aandeel RPM International stijgt dit jaar 17%.

Citigroup sterkste groeier
Vooral bankaandelen vallen op met een sterk groeiend dividend, veelal in reactie op het fors verlagen of zelfs schrappen van hun uitkering tijdens de financiële crisis. Zo verhoogde Citigroup het dividend de afgelopen vijf jaar met gemiddeld liefst 120% per jaar. Het kwartaaldividend steeg van $0,01 in 2014 tot $0,51 dit jaar.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.