Waarom afhaalmaaltijden een gezonde obsessie kunnen worden
Van de $730 mrd die Amerikaanse huishoudens jaarlijks tezamen uitgeven, gaat al 43% naar restaurants en maaltijdbezorging. Pictet Asset Management stelt dat deze trend ook in andere ontwikkelde landen gaande is.
Lange tijd was ‘gemaksvoedsel’ ongezond en een grote economische schadepost. Zo bedragen de kosten voor de behandeling van ziektes gerelateerd aan slechte voeding 2,8% van het wereldwijde bbp.
Ongezonde additieven
Maar de vermogensbeheerder ziet een kentering. Zo gebruiken fabrikanten nieuwe technologieën als ultraviolet licht om voedselconservering te verbeteren, waardoor ongezonde additieven weggelaten kunnen worden.
Pictet ziet kansen voor gespecialiseerde levensmiddelenbedrijven om sterke wereldwijde merken neer te zetten die op grote schaal gezond en betaalbaar kwaliteitsvoedsel produceren. Samen met programma’s gericht op voedings- en gewichtseducatie zal dit bijdragen aan het verbeteren van onze voeding.