Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Academy special: de belangrijkste drijfveer voor rendement

0 0 Leestijd ongeveer

September was een rijke nieuwsmaand maar wij voor de Academy kijken wij er met kritische blik naar. Er zijn immers belangrijkere drijfveren.

Beleggers Belangen Academy
Dit artikel is onderdeel van een maandelijkse special uit ons tijdschrift. Met steun van onze academy helpen wij u onder andere bij het gestructureerd opbouwen van vermogen en de optiehandel. Daarnaast volgt altijd een update van de Hoogdividendportefeuille, die centraal staat in de opleiding dividendbeleggen. De andere academy-artikelen vindt u hier.

Ten eerste werd een impeachmentprocedure opgestart tegen de Amerikaanse president Donald Trump (interessant, want Trump is goed voor de beurs). Ten tweede werden de olie-installaties in Saudi-Arabië aangevallen.

Het gevolg was dat de olie-future de grootste uitslag liet zien sinds het begin van de handel in 1988 (interessant, want een stijgende olieprijs kan de wereldeconomie in een recessie duwen).

Ten derde

De Amerikaanse centrale bank verlaagde vervolgens de rente voor een tweede keer in 2019 omdat de economische vooruitzichten aan het verzwakken zijn. De Fed moest daarnaast voor de eerste keer in 10 jaar ingrijpen in de financiële markten omdat de REPO-rente omhoog schoot.

Als vijfde belangrijke punt was er weer een hoop gedoe in het handelsconflict tussen de Chinezen en de Amerikanen. Hoe interessant al het voorgaande ook is, wij bij de Beleggers Belangen Academy negeren het allemaal. Op de lange termijn is namelijk de belangrijkste drijfveer voor rendement de waardering.

IJkpersonen

De portefeuilles van de ijkpersonen van de opleiding Gestructureerd opbouwen van vermogen zijn dan ook opgebouwd aan waardering in combinatie met looptijd.  Elke ijkpersoon zag zijn rendement in september met meerdere procentpunten oplopen, terwijl het nieuws per saldo niet goed was.

Meer informatie

Mocht u zelf beleggingsvragen hebben, dan kunt ook u terecht op het forum van de Beleggers Belangen Academy. Meer informatie over de Academy? Mail naar beleggersbelangenacademy@onebusiness.nl of bel tijdens kantooruren 020 224 80 32.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!