Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 15 okt 2019 15:55

Optimisme Johnson & Johnson heeft schaduwzijde

0 0 Leestijd ongeveer

Johnson & Johnson (J&J) publiceert degelijke kwartaalcijfers en verhoogt de jaarprognose. Het bedrijf waarschuwt echter voor hoge juridische kosten.

De omzet van J&J is in het derde kwartaal met 1,9% gestegen naar $20,7 mrd. Als eenmalige posten en valutaschommelingen buiten beschouwing blijven, is die groei zelfs 5,2%. De internationale omzet steeg op deze basis relatief sterk (+7,3% naar $9,9 mrd).

Op divisieniveau trok de farmacietak opnieuw de aandacht, met een aangepaste operationele omzetgroei van 6,4% naar $10,9 mrd.

Optimistische vooruitblik

De aangepaste winst per aandeel liep met 3,4% op naar $2,12. De prognose voor heel 2019 werd iets opgeschroefd naar $8,62 à $8,67. De degelijke cijfers en optimistische vooruitblik wegen zwaarder dan de waarschuwing dat juridische kosten mogelijk stijgen.

Het aandeel veerde met ruim 1% op en het houdadvies blijft van kracht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!