Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Actueel Menno van Hoven, 9 okt 2019 10:50

Beurzen vandaag: voorzichtig hoger na sell-off Wall Street

0 0 Leestijd ongeveer

De Europese beurzen noteren vandaag kort na opening licht hoger. Wall Street sloot gisteren flink lager vanwege blijvende zorgen over de handelsoorlog tussen de VS en China, met weer oplopende spanningen tussen de twee landen.

NEDERLAND

Na een licht lagere opening noteert de AEX rond 09:30 een klein beetje hoger, op +0,1%. De grootste AEX-stijger is KPN met +2,3%, zonder dat hier nieuws aan ten grondslag ligt. Dat was er wel bij Takeaway.com, dat een ordergroei van 87% rapporteerde in het derde kwartaal. Het aandeel wint hierop iets minder dan 1%. Bij gebrek aan nieuws zijn er vandaag geen opvallende dalers binnen de AEX en AMX.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30:

 • KPN +2,3%
 • Air France-KLM +2,0%
 • Galapagos +1,2%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Adyen -1,5%
 • Fugro -1,5%
 • OCI -1,0%

EUROPA

Elders in Europa gaat het iets beter, met een plus van 0,3% voor de Eurostoxx50-index. Hier is Dividendportefeuille-aandeel Danone de grootste stijger, met +1,1%. Dalers zijn er nauwelijks, met Airbus als grootste verliezer met een min van nog geen half procent.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Danone +1,1%
 • Siemens +1,0%
 • Schneider Electric +1,0%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Airbus -0,4%
 • Société Générale -0,3%
 • Vivendi -0,3%

VERENIGDE STATEN

De Amerikaanse beurzen sloten fors lager door toenemende handelsspanningen tussen de VS en China. Volgens kenners is de kans heel klein dat overleg tussen beide landen later deze week iets gaat opleveren. De Dow leverde 1,2% in en sloot rond het laagste niveau van de dag. Vooral industrials en cyclische aandelen waren de gebeten hond, met Dow Inc als grootste daler. Slechts één aandeel sloot in de plus: Walmart won 0,3%.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Walmart +0,3%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Dow Inc -2,9%
 • JPMorgan Chase -2,2%
 • IBM -2,1%

GRAFIEK VAN DE DAG

Takeaway.com kwam vandaag met ordercijfers over het derde kwartaal, waarin een groei van 87% werd gerealiseerd. Dat was echter voor een belangrijk deel het gevolg van overnames. De beurskoers doet dan ook weinig op het nieuws. Het aandeel bereikte eind juli een hoogste koers ooit van €89,60, maar zakte sindsdien terug naar het huidige niveau van ongeveer €70. Daarmee is er in 2019 nog altijd sprake van een koerswinst van ruim 20%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.