Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Aandelen Nederland , Jaap Barendregt

KPN

KPN levert als telecomonderneming diensten voor vaste en mobiele telefonie en is in beide segmenten de grootste in Nederland. Daarnaast biedt het bedrijf internet- en televisiediensten aan. De combinatie van de vier (quadplay) moet klanten stimuleren om bij KPN te blijven.

Het concern probeert uit te blinken in kwaliteit. Overnames en deelnemingen in het buitenland zijn inmiddels bijna allemaal weer afgestoten in het kader van schuldafbouw en versterking van de balans. De verkoop van de Belgische activiteiten loopt nog. Voorts is er nog een deelneming in Telefónica Deutschland en diens moederbedrijf Telefónica, wat tot nu toe gepaard ging met extra dividend voor de aandeelhouders.

De Nederlandse concurrentie bij internet, tv en vaste telefonie bestaat vooral uit kabelonderneming Ziggo. Bij mobiele telefonie zijn Vodafone en Deutsche Telekom de grote concurrenten.

KPN weet na een paar jaar van omzet- en margedaling en na een periode van investeringen gericht op kwaliteit, nu haar omzet en resultaat geleidelijk op een lager niveau dan vroeger te stabiliseren. KPN keert sinds kort extra dividend uit met het dividend dat het zelf ontvangt. Het ligt echter in de lijn der verwachting dat de deelnemingen in Duitsland en Spanje geleidelijk worden verkocht.

laatste advies

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel KPN blijft vooral dalen
AdviesJaap Barendregt, 24 okt 2018 16:30

KPN blijft vooral dalen

Telecom lijkt een krimpende sector. KPN kon dit niet weerspreken met de kwartaalcijfers.

0 0
Afbeelding bij artikel Veeleisende markt velt nu ook KPN
AdviesJaap Barendregt, 11 jun 2018 15:41

Veeleisende markt velt nu ook KPN

Er zijn sectoren die betere beleggingsresultaten bieden dan de telecomsector. Dit gegeven noopt tot een telkens kritische blik op het advies voor KPN. Dat advies is nu niet langer overeind te houden.

0 0