Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 30 jul 09:45

Overtuigend tweede kwartaal Pharming

0 0 Leestijd ongeveer

Met een sterk kwartaal heeft Pharming alle groeitwijfels voorlopig weggenomen.

Pharming heeft de omzetgroei in het tweede kwartaal flink zien versnellen. De omzet van €42,7 mln lag 21% boven die van het eerste kwartaal en 42% hoger dan vorig jaar. De groei was volledig te danken aan de Verenigde Staten, waar de onderneming een sterke nichepositie op de HAE-markt heeft veroverd. Onderaan de streep was de winst van €6,9 mln ongeveer even hoog als de €6,7 mln van het eerste kwartaal.

Beurskoers veert op

Ondanks de stevige omzet- en winststijging nam de kaspositie iets af, naar €65,3 mln. Die terugval werd veroorzaakt door de aflossing op een lening (€7,7 mln) en de investering in toeleverancier BioConnection (€2,5 mln).

De beurskoers veerde in de dagen na de cijferpublicatie met bijna 30% op naar €1,04. Dat is het hoogste niveau sinds najaar 2018. Topman Sijmen de Vries vertelde onlangs dat beleggers er rekening mee moeten houden dat de resultaten van kwartaal tot kwartaal fluctueren. Ondanks de mooie resultaten is een verhoging van het houdadvies dan ook wat voorbarig.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!