Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Advies Jeroen Boogaard, 30 jul 11:00

Arcadis boekt vooruitgang

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

Sterke operationele prestaties onderstrepen de geslaagde turnaround bij Arcadis.

Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis trekt de opgaande lijn in het tweede kwartaal door. De autonome omzetgroei bleef onveranderd op 2%, terwijl de winstmarge verder verbeterde. Over het eerste halfjaar is de netto-omzet op eigen kracht met 2% toegenomen naar €1,3 mrd. De operationele winst (ebita) steeg met 10% naar €97 mln, waarmee de marge omhoog ging van 7,2 naar 7,6%.

Advies Arcadis

De nettoschuld werd dankzij de goede kasstroom verlaagd en de schuldgraad van 1,6 ligt al binnen de doelstelling van 1,0-2,0. Hoewel de grote post dubieuze debiteuren langzaam afneemt, blijft dit wel een aandachtspunt. Ook in Frankrijk en bij de architectuurdochter gaat het nog niet naar wens. In de andere kernmarkten blijft het bedrijf echter sterk presteren. Voor heel het jaar werd de verwachting van omzetgroei en margeverbetering bevestigd. Bij een bescheiden k/w van 12,5 voor 2020 is een verdere herwaardering van het aandeel gerechtvaardigd. Ik blijf bij ‘kopen’.

De auteur heeft een positie in Arcadis.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!