Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Tiplijsten Erik Klooster, 26 jul 10:00

Aandelen met negatieve ondertonen

0 0 Leestijd ongeveer

We hebben op dit moment niet veel aandelen op ‘verkopen’ staan. Maar die aandelen waarvoor dat wel het geval is, doen dat dan ook met overtuiging. We hebben twee verkooptips uitgekozen, die gratis toegankelijk zijn voor niet-abonnees.

De fondsen komen voor op een van de lange lijsten met verkooptips die Beleggers Belangen wekelijks op donderdag publiceert.

Verkooptips zijn schaars

De verkooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën, met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij in de categorie technische analyse: ‘Verkoopadviezen worden schaars’.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele verkooptips van die week een dag later ook voor hen open.

Nog steeds negatieve ondertoon bij Exxon Mobil (5 juli)

Exxon Mobil staat sinds de eerste handelsdag van dit jaar op ‘verkopen’. Aanleiding was een duikeling van de koers onder de horizontale steunlijn op $72. Hoewel de koers aanvankelijk hard daalde, volgde ook een krachtig herstel. Dit herstel moesten we met lede ogen aanzien. Gelukkig strandde het op de weerstand van de laatste top. Tevens bleef het 40-weeks gemiddelde dalen. Dit gemiddelde fungeert overigens nu als weerstand. De MACD kroop even boven de nullijn maar zakte er daarna weer onder. Kijkend naar de meerjarige grafiek is er nog steeds sprake van een negatieve ondertoon. Bij de belangrijkste toppen is te zien dat ze de laatste jaren steeds lager liggen. De dalende weerstandslijn is dan ook een majestueuze weerstand geworden. Pas bij een doorbraak door deze lijn kunnen beleggers met een lange beleggingshorizon weer omhoog kijken.

Siemens al meer dan twee jaar in dalende trend (21 juni)

Siemens beweegt nog altijd binnen een dalend trendkanaal dat zijn oorsprong vindt in het voorjaar van 2017. Binnen trendkanalen plegen koersen van onder naar boven en weer terug te bewegen. De koers heeft recent de bovenkant van het kanaal opgezocht en daar weerstand ondervonden. Het lijkt daarom aannemelijk dat het aandeel nu weer naar de onderkant gaat. Het is jammer dat we in de vroege zomer op het verkeerde been zijn gezet. Siemens brak toen uit het dalende kanaal, terwijl de indicatoren positief werden. We draaiden het advies toen naar ‘houden’. Eind vorig jaar moest het aandeel toch weer op de lijst van verkoopadviezen, toen de koers door de horizontale steun op €100 zakte. Dit niveau is nog altijd van belang. Er zou hier weleens tijdelijk steun kunnen worden gevonden, als de koers de onderkant van het kanaal opzoekt.

De meest recente andere gratis koop- en verkoopadviezen:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.