Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Tiplijsten Erik Klooster, 16 jul 2019 09:38

TA kooptips: indicatoren nog steeds positief bij Rio Tinto

0 0 Leestijd ongeveer

Er zijn weinig technische redenen te bedenken waarom Rio Tinto op de lijst van verkoopadviezen zou moeten worden gezet. Ter kennismaking is dit koopadvies nu gratis beschikbaar voor niet-abonnees, net als twee andere koopadviezen.

Deze fondsen komen voor op een lange lijst met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van buitenlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: ’24 kanshebbers voor uw portefeuille’.

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

Vandaag: indicatoren nog steeds positief bij Rio Tinto

AB InBev verslaat Europese index (12 juli)

AB InBev staat nog maar koud op ‘houden’ of het aandeel krijgt alweer een advieswijziging. Dit keer moet het aandeel op de lijst van koopadviezen worden gezet. Het koopadvies is gerechtvaardigd omdat de koers een oude dalende weerstandslijn en de weerstand van de vorige top heeft uitgenomen. Aan de relatieve sterkte (RS) is te zien dat het aandeel het sinds enkele weken weer relatief beter doet dan een brede Europese aandelenindex. Nadat de RS-lijn lange tijd dalende is geweest, is deze nu weer aan het stijgen. Ook heeft de RS-lijn de dalende weerstandslijn opwaarts doorbroken. Het eerste koersdoel is nu de top van medio 2018, iets boven de €90.

Alphabet in uncharted territory (12 juli)

Alphabet staat sinds maart op ‘kopen’. Aanleiding was de voltooiing van een kleine dubbele bodem door de weerstand op $115 uit te nemen. De koers steeg aanvankelijk en de winst op de longpositie kwam op een gegeven moment boven de 10% uit. En passant werden de toppen van medio 2018 uitgenomen, waardoor de koers in uncharted territory terechtkwam. Niets leek een verdere stijging in de weg te staan. Maar toen kwam daar ineens de daling. De indicatoren staan inmiddels weer negatief. Het 40-weeks gemiddelde daalt en de MACD staat weer onder nul. Er lijkt zich een zijwaartse beweging te vormen, met steun op $990 en weerstand op $1260. Als we meer duidelijkheid krijgen over deze neutrale range, moet het aandeel waarschijnlijk weer terug op de lijst van houdadviezen.

Indicatoren nog steeds positief bij Rio Tinto  (5 juli)

Rio Tinto zit nog altijd boven het horizontale uitbraakniveau van 435 pence. Er zijn weinig technische redenen te bedenken waarom het aandeel op de lijst van verkoopadviezen zou moeten worden gezet. Het 40-weeks gemiddelde stijgt, de MACD staat (ruim) boven de nullijn en de toppen en bodems liggen steeds hoger. Het enige dat pessimisten naar voren kunnen brengen is een overbought-situatie. De koers staat namelijk erg ver boven het 40-weeks gemiddelde en de MACD heeft een erg hoge stand. De laatste keer dat de MACD zo’n hoge stand had was begin 2017, waarna er een flinke correctie volgde. Dit kan er dus toe leiden dat bepaalde beleggers winst gaan nemen. Het aandeel mag bij een eventuele correctie dalen tot aan de oude trendlijn waar het eerder uitbrak. Oude weerstand wordt dan nieuwe steun.

U vindt alle technische adviezen in de papieren en digitale edities van Beleggers Belangen.

Dit waren de eerdere afleveringen van de gratis koop- en verkooptips:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.