Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Tiplijsten Erik Klooster, 19 jul 10:00

Waarom u Sligro (en andere aandelen) moet verkopen

0 0 Leestijd ongeveer

We hebben de afgelopen maanden voor een reeks Nederlandse aandelen verkoopadviezen gegeven. Het gaat hier om verkooptips op basis van technische analyse. Drie aandelen op deze verkooplijst, waaronder Sligro, stellen we nu ter kennismaking open voor niet-abonnees.

De verkoopadviezen worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij onze verkooplijst van Nederlandse fondsen in de categorie technische analyse: ’21 aandelen die niet weten te overtuigen’.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele verkoopadviezen van die week een dag later ook voor hen open.

Waarom u Sligro (en andere aandelen) moet verkopen

Koers Kiadis zakt ver weg (12 juli)
Kiadis Pharma is recent onder de belangrijke horizontale steun op €7,20 gezakt. Al langere tijd is deze koers een richtsnoer: ‘verkopen’ als deze steun sneuvelt. Aan dat plan houden we ons nu ook vast, al is het jammer dat de koers met een grote neerwaartse gap onder de steun zakte. Nu moet op flink lagere niveaus een shortpositie worden aangegaan, hetgeen het toekomstige winstpotentieel beperkt. Maar goed, we kunnen niet anders. De kans op meer ellende mag namelijk niet worden onderschat. Een gap is een gat in de grafiek waar geen koersen tot stand komen. Als deze gaps het begin zijn van een nieuwe trend, worden ze vaak niet meer gedicht en fungeren ze als weerstand bij eventuele oplevingen. Als de gap inderdaad als weerstand fungeert, dan is de kans het grootst dat we te maken hebben met het begin van een nieuwe dalende trend.

Sligro nog niet overtuigend genoeg (12 juli)
Sligro heeft eindelijk wat koersherstel laten zien, maar het is nog niet voldoende om het verkoopadvies ongedaan te maken. Het aandeel staat sinds februari op ‘verkopen’. De koers zakte toen achtereenvolgens uit het stijgend trendkanaal en onder de steun van de bodems van begin 2018 op €33,80. De indicatoren draaiden overigens al begin dit jaar negatief, maar ik wachtte op het sneuvelen van de steun op €33,80. Door het relatief lange wachten staat de shortpositie nu helaas nog steeds op slechts 0% rendement De koers is dus wat hersteld, maar dit is nog niet voldoende voor een houdadvies. De indicatoren staan nog negatief en recent heeft het dalende 40-weeks gemiddelde als weerstand gediend bij de opleving. De kans op een nieuwe verzwakking is groter dan die op een verder herstel.

Unibail zakt onder steun vorige bodem (18 juli)
Het doet pijn dat we Unibail-Rodamco-Westfield begin dit jaar op ‘houden’ hebben gezet toen de koers een hogere bodem maakte en de weerstand van de vorige top leek uit te gaan nemen. Gelukkig werd toen een mooie winst op de shortpositie behaald, maar achteraf hadden we gewoon kunnen blijven zitten. De weerstand van de vorige top werd namelijk niet uitgenomen. De koers vond keurig weerstand bij de vorige top, alsmede bij het dalende 40-weeks gemiddelde (bij oplevingen in een dalende trend doet dit gemiddelde vaak dienst als weerstand). Daarna is de koers opnieuw gaan dalen. Het aandeel kon op ‘houden’ blijven staan zolang de steun van de vorige bodem op €130 zou houden. Maar recent is ook deze gesneuveld, waardoor een houdadvies niet langer gerechtvaardigd is. Opnieuw ‘verkopen’ dus.

Onze voorgaande gratis tips:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.