Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Tipterugblik: Nintendo speelt het slim

0 0 Leestijd ongeveer

Het advies om positie te kiezen in het Japanse Nintendo is heel goed uitgepakt. De combinatie van koerswinst, valutarugwind en dividend levert een rendement op van ruim 25%. Mogelijk zit er nog meer in het vat.

Nintendo is een vreemde eend in de spelletjesvijver. Terwijl Microsoft en Sony met de Xbox en Playstation een harde strijd voeren om de doorgewinterde gamer, richt Nintendo zich op het publiek dat af en toe een spelletje speelt. Dankzij die slimme positionering is de omzet een stuk minder cyclisch dan toen het bedrijf concurreerde met Microsoft en Sony. De koersdaling van ruim 30% waarmee beleggers begin 2018 een voorschot namen op mindere tijden, was dan ook een prima reden om het aandeel aan te raden als Tip van de Week.

Switch Lite

Voorlopig is er namelijk weinig te merken van een afzwakkende omzetgroei. Over het boekjaar dat in maart 2020 afloopt, stevent de onderneming af op een omzettoename van circa 25%. Die stijging is voor een groot deel te danken aan spelsysteem Switch. Sinds de lancering in maart 2017 zijn er ruim 34 miljoen van deze apparaten verkocht. Met de aanstaande introductie van de kleinere en goedkopere Switch Lite wordt bovendien een nieuw marktsegment aangeboord.

Onverminderd koopwaardig

Ondanks een mooie koersstijging is de waardering van het beursfonds sinds vorig jaar iets gedaald. De winst steeg namelijk nog sneller dan de koers. Momenteel betalen beleggers iets meer dan 20 maal de verwachte winst. Die winst kan de komende jaren bovendien met 10 tot 20% stijgen. Dat geldt ook voor het dividend, dat de afgelopen jaren al is verdubbeld. Met het oog op de goede gang van zaken is het voorlopig veel te vroeg om afscheid te nemen van Nintendo. Sterker nog: het aandeel blijft onverminderd koopwaardig.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!