Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Mooie toekomst voor Bright Horizons

0 0 Leestijd ongeveer

In de Verenigde Staten komt steeds meer aandacht voor de hoge kosten van kinderopvang voor ouders en het bedrijfsleven. Daar gaat opvangorganisatie Bright Horizons van profiteren.

Kinderen zetten een rem op de groei van de Amerikaanse economie. Onlangs berichtte de Wall Street Journal dat de afwezigheid van werknemers door het tekortschieten van kinderopvang het bedrijfsleven $4,4 mrd per jaar kost. Ouders zijn zelf natuurlijk ook heel wat kwijt aan kinderopvang. In steden zoals New York en San Francisco kunnen deze kosten oplopen tot $4000 per maand. In de aanloop naar de verkiezingen van 2020 proberen Democratische presidentskandidaten elkaar al af te troeven met plannen om kinderopvang toegankelijker en betaalbaarder te maken. Dat kan Bright Horizons in de kaart spelen.

Stabiele inkomstenstroom

Bright Horizons heeft meer dan 700 kinderopvangcentra in de Verenigde Staten. De onderneming bestaat al ruim dertig jaar en in de strategie ligt een grote nadruk op samenwerking met grote bedrijven. Het overgrote deel van de inkomsten is afkomstig van contracten met concerns zoals Microsoft, Starbucks en JPMorgan Chase. Volgens topman Stephen Kramer wordt telkens 97 à 98% van deze contracten – met een looptijd van vijf tot tien jaar – verlengd. Hierdoor heeft het concern een voorspelbare omzetstroom, die dankzij een groeiende markt met bijna 10% per jaar groeit.

Aan het ijzersterke bedrijfsmodel hangt wel een stevig prijskaartje. Dit jaar stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van circa $3,70, wat de k/w op 36 brengt. De omzetgroei kan echter aangewakkerd worden door nieuwe regelgeving in de Verenigde Staten, maar ook door groei buiten de thuismarkt. Bright Horizons is namelijk ook actief in Groot-Brittannië en in Nederland, waar het bedrijf de keten Kindergarden heeft overgenomen. Een voordeel is dat het bedrijf bij internationale groei het kielzog kan kiezen van grote multinationals waarmee al zaken wordt gedaan. Die krachtige onderliggende trends maken Bright Horizons tot een aantrekkelijke belegging.

KERNGEGEVENS
Fondscode (ticker)BFAM
BeursNew York
Hoogste koers 12 mnd$135,18
Laagste koers 12 mnd$99,41
Beurswaarde$7,8 mrd
Jaaromzet 2019 (t)$2,1 mrd
Jaarwinst 2019 (t)$215 mln
Koers-winstverhouding 2019 (t)36,4
Dividendrendement

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!