Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Longread Stephen Hendriks, 2 apr 14:00

Herstel beurzen was doping voor de redactietips

0 0 Leestijd ongeveer

Het eerste kwartaal van dit jaar was buitengewoon winstgevend voor de redactietips van Beleggers Belangen. Het was een opmerkelijk kwartaal waarin niet alleen aandelen maar ook goud en staatsobligaties goed rendeerden.

Na een ronduit beroerd 2018 waarin meer dan 60% van onze tips in de min eindigde, is het eerste kwartaal van dit jaar een verademing. Van de 33 redactietips stonden er aan het eind van het eerste kwartaal 29 in de plus. Van de helft van de tips, onder meer het door zowel Jaap Barendregt als Johan Brinkman getipte Wolters Kluwer, lag het rendement bovendien boven dat van de AEX Net Return Index. ‘Koopjes jagen in 2019’ schreef Menno van Hoven begin dit jaar. Dat was zeker het geval voor zijn vijf tips, waarvan het rendement varieerde van 14% voor Arkema tot zelfs 34% voor Groupe SEB. Ook het optimisme van Hildo Laman over de aandelenmarkten voor dit jaar werd beloond. Zijn tip ISRA Vision was met een rendement van bijna 38% de beste tip van het eerste kwartaal.

Karel Mercx speelde daarentegen in op een berenmarkt op de aandelenbeurzen, onder meer door een positie in Amerikaanse staatsobligaties in te nemen. Dat ook deze positie een rendement van ruim 6% opleverde, geeft aan hoe opmerkelijk het eerste kwartaal was. Want niet alleen aandelen, maar ook de doorgaans daaraan tegengesteld bewegende staatsobligaties en goudaandelen lieten een positief rendement zien.

Ondanks het zeer positieve beursklimaat eindigden vier tips in de min. Johan Brinkman was net wat ongelukkig met ArcelorMittal, dat over het eerste kwartaal een min van 0,5% boekte. Op de eerste dag van het nieuwe kwartaal steeg het aandeel bijna 6%. Ook het verlies van 1,6% van het door Hildo Laman getipte AMG was te overzien. Dat gold helaas niet voor het verlies op het door mij getipte ThyssenKrupp (-17,2%) en de short-olietip van Karel Mercx (-44,5%). Geen van de redacteuren bracht wijzigingen in zijn persoonlijke tips aan. Wel vindt u drie extra tips, afkomstig van onze nieuwe collega Jeff Thijssen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!