Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Opinie Menno van Hoven, 20 feb 11:45

Tipterugblik dividend: Texas Instruments

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

Een jaar geleden gaf ik een kooptip voor het aandeel Texas Instruments op een koers van $103.66. Na een moeizaam beursjaar is er inmiddels sprake van een kleine plus.

Een jaar geleden tipte ik Texas Instruments en werd de Amerikaanse halfgeleiderrproducent toegevoegd aan de Dividendportefeuille. De halfgeleiders van TXN, dat bij veel mensen met name bekend zal zijn vanwege de kleine divisie die calculators maakt, zijn wereldwijd terug te vinden in onder meer elektronica.

Dividend omhoog

Na een flinke koersdaling ontstond een nieuwe koopkans. Mijn voorspelling een jaar geleden was dat Texas Instruments het dividend de komende jaren normaal gesproken met dubbele cijfers zou verhogen. Wat dat betreft stelt het aandeel vooralsnog zeker niet teleur, want eind vorig jaar ging het kwartaaldividend met maar liefst 24% omhoog tot $0,77 per aandeel. Daarnaast blijft Texas Instruments voor miljarden aan eigen aandelen inkopen (vorig jaar 2,2% van het totaal aantal uitstaande aandelen). In 2018 groeide de omzet van Texas Instruments uiteindelijk met 5,5% tot $15,8 mrd.

Bij de huidige koers van $107,57 blijft Texas Instruments, dat in 2019 goed is voor een koerswinst van 13,8%, koopwaardig voor de lange termijn. Het dividendrendement is 2,9% en de geschatte k/w iets meer dan 20.

De tip van vorig jaar is goed voor een kleine plus van 6,5%. Dat is inclusief een totaal ontvangen dividend van $2,78 per aandeel. Exclusief dividend was er sprake van een koerswinst van 3,8%. Dat is helemaal niet slecht, gezien de flinke koersdalingen elders binnen de sector in het afgelopen jaar.

Na een sterke start, met een hoogste koers ooit van ruim $118 begin juni, zakte het aandeel uiteindelijk hard weg eind vorig jaar met een dieptepunt van $87,70 op 26 december. Sindsdien was er snel herstel tot het huidige niveau van $107,57.

Voor de Dividendportefeuille kocht ik Texas Instruments op 6 februari 2018 tegen een koers van $102,62. Het aandeel deed tot dusver weinig, met een rendement van 7,2% maar is inmiddels een vaste waarde als één van de 36 aandelen. Het blijft, zoals gezegd, koopwaardig voor de lange termijn.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!