Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 31 jan 10:00

Alstublieft: 29 Nederlandse verkoopadviezen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen

Maar liefst 29 in Nederland genoteerde aandelen hebben wij de afgelopen drie maanden een verkoopadvies gegeven. Deze verkoopadviezen zijn tot stand gekomen met technische analyse en een beleggingshorizon van twaalf maanden. U vindt alle tips hier overzichtelijk op een rijtje.

Een keer in de maand plaatst Beleggers Belangen twee verkooplijsten die tot stand zijn gekomen via technische analyse: een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen. We geven de tips met een beleggingshorizon van twaalf maanden als uitgangspunt.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze technische verkooptips van internationale aandelen. Hier vindt u ons laatste overzicht met technische verkoopadviezen: 26 buitenlandse aandelen met een verkoopadvies.

Vandaag het overzicht van onze technische verkooptips van Nederlandse aandelen.

Expliciete adviesverhoging

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) melden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan de fondsen hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder het overzicht van onze technische verkooptips van Nederlandse aandelen.

Aalberts
Aalberts flink gekelderd (18 januari)
Aalberts is hard gedaald, na de voltooiing van een drievoudige topformatie en het daaruit voortvloeiende verkoopsignaal. Inmiddels bedraagt de winst op onze shortpositie zo’n 23,5%. De koers zit in een krachtig dalende trend, hetgeen zichtbaar is aan de steeds lager liggende toppen en bodems.
ABN Amro
Alle signalen (stonden) op rood voor ABN Amro (16 november)
ABN Amro heeft sinds juni dit jaar een verkoopadvies. De koers was toen door de onderkant van het stijgende trendkanaal gezakt. Daarnaast waren een lagere top en bodem ontstaan, begon het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde te dalen en was de MACD-indicator onder de nullijn terechtgekomen. Kortom, alle signalen stonden op rood.
Acomo
Acomo krijgt niet langer het voordeel van de twijfel (11 januari)
Acomo werd in oktober vorig jaar op ‘verkopen’ gezet. Dat was rijkelijk laat, want de koers zat al langere tijd in een dalend trendkanaal. Ook de indicatoren stonden eigenlijk al gedurende het hele vorige jaar op ‘verkopen’. Het aandeel kreeg middels een houdadvies lange tijd het voordeel van de twijfel.
Altice
Altice zakt door belangrijke steun (29 november)
Altice is door de belangrijke horizontale steun op €1,65 gezakt. Daarmee zijn nu alle steunzones onder de koers weggevallen en ontkomen we niet aan een verkoopadvies. Het moet gezegd dat we het lastig hebben met dit aandeel.
AMG
Beeld AMG rap verslechterd (14 december)
AMG is afgelopen zomer uit het stijgende trendkanaal gezakt. Daarna is een zijwaartse beweging ontstaan. Ik had het aandeel enkele weken geleden al op ‘houden’ gezet, omdat er na de doorbraak uit het trendkanaal geen verbetering optrad. Nu is zelfs een verkoopadvies gerechtvaardigd.
Aperam
Aperam: krachtige pullback maakt nog geen stijgende trend (31 januari)
Aperam laat een mooi herstel zien vanaf het dieptepunt van eind december op €21. Maar dit herstel is nog niet krachtig genoeg om het verkoopadvies, dat dateert van april 2018, uit de boeken te halen.
Arcadis
Arcadis laat geen twijfel over advies (16 november)
De grafiek van Arcadis is duidelijk negatief. De koers zit in een dalend trendkanaal, het 40-weeks gemiddelde daalt en de MACD staat onder de nullijn. Al eerder was Arcadis uit een stijgend trendkanaal en een zijwaartse trading range gezakt.
ArcelorMittal
Beeld ArcelorMittal verder verslechterd (23 november)
Het technische beeld van ArcelorMittal is de laatste maanden snel verslechterd. Enkele weken geleden hadden we het aandeel al op ‘houden’ gezet, toen de koers door de onderkant van een nauwe zijwaartse range was gezakt.
ASMI
Tal van verkoopsignalen voor ASMI (7 december)
Afgelopen zomer hebben we ASMI gedegradeerd naar ‘verkopen’. Daar was alle reden toe. Eerst zakte de koers door een stijgende  steunlijn. Vervolgens werd een dubbele top voltooid. En tot slot gaven de indicatoren een verkoopsignaal.
ASML
ASML voltooit topformatie (1 november)
Half september hadden we ASML al op ‘houden’ gezet toen de koers uit het opwaartse trendkanaal zakte. Binnen zes weken is nu een nieuwe adviesverlaging naar ‘verkopen’ nodig. Het probleem is dat de koersen langzaam verder wegzakken en de indicatoren in de verkoopmodus terecht zijn gekomen.
Besi
Meerdere verkoopsignalen bij Besi (25 januari)
Besi staat op ‘verkopen’, en wel sinds afgelopen zomer. De indicatoren gaven een verkoopsignaal af: het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde begon te dalen. En de MACD zakte door de nullijn. Daarnaast was het aandeel uit het stijgende trendkanaal gevallen.
Boskalis
Boskalis maakt het toch niet waar (14 december)
Boskalis heeft lange tijd op ‘houden’ gestaan. In de zomer van dit jaar leek het zelfs even de goede kant op te gaan toen de koers een hogere top neerzette en daarnaast en passant door het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde brak.
Brunel
Brunel kan nog verder dalen (11 januari)
Brunel staat sinds de zomer van vorig jaar op ‘verkopen’. De koers zakte toen uit een zijwaartse beweging, waarvan de onderkant steun bood op €14,50. Tegelijkertijd met deze neerwaartse doorbraak gingen de indicatoren in de verkoopmodus. Inmiddels is de koers ruim 22% gedaald en er lijkt nog meer daling in het vat te zitten.
Corbion
Corbion zakt door horizontale steunlijn (3 januari)
Corbion hield nog lang stand. Maar nu de koers door de belangrijke horizontale steun op €24,50 is gezakt, is het aandeel in een dalende trend terechtgekomen. Het advies wordt verlaagd van ‘houden’ naar ‘verkopen’. Het negatieve beeld wordt ondersteund door de indicatoren.
DSM
Abrupte trendomkeer bij DSM (1 november)
Het technische beeld bij DSM is in korte tijd zo snel veranderd dat we niet ontkomen aan een directe adviesverlaging van ‘kopen’ naar ‘verkopen’. Door de snelle trendomkeer moeten we aardig wat van de opgebouwde winst opgeven.
Euronext
Bij Euronext wijst alles op ‘verkopen’ (14 december)
Enige weken geleden hebben we Euronext een houdadvies gegeven. De koers zat te lang in een zijwaartse beweging om het oude koopsignaal nog te handhaven. Maar het aandeel is recent uit de zijwaartse beweging gezakt. De indicatoren staan sinds enige tijd ook in de verkoopstand.
ForFarmers
ForFarmers zakt onder steun vorige bodem (29 november)
ForFarmers is onder de steun van de bodem van begin 2018, net onder de €9, gezakt. Hoewel de uitbraak pril is, ontkomen we niet aan een verkoopsignaal. De indicatoren staan namelijk al maanden duidelijk op verkopen.
HAL Trust
Advies HAL Trust bevestigd (7 december)
De grens van €140 is een belangrijke scheidslijn voor HAL Trust. Toen de koers hier in oktober dit jaar onder zakte, hebben we het aandeel op ‘verkopen’ gezet en dit advies herhalen we nu.
Hunter Douglas
Hunter Douglas zet ons op het verkeerde been (1 november)
Hunter Douglas is uit een zijwaartse beweging gezakt. Het advies wordt verlaagd van ‘houden’ naar ‘verkopen’. Nota bene kwamen we twee weken geleden nog tot de slotsom dat het aandeel kon worden aangehouden, mits de koers zich zou handhaven in de neutrale range.
ING
ING nog niet van verkoopadvies af (25 januari)
ING heeft sinds maart vorig jaar een verkoopadvies. De koers zakte toen door de horizontale steunlijn op €14,50. Daarna gaven ook de indicatoren een verkoopsignaal. ING had nota bene vlak voor de neerwaartse uitbraak nog een hogere top laten zien.
Lucas Bols
Lucas Bols blijft vooralsnog op ‘verkopen’ (18 januari)
Lucas Bols staat sinds de zomer van vorig jaar op ‘verkopen’. De koers was eind 2017 uit een stijgend trendkanaal gezakt, hetgeen toen een verkoopadvies rechtvaardigde. Niet in de laatste plaats omdat ook de indicatoren negatief werden.
Neways
Neways nog altijd in dalende trend (31 januari)
Neways zit nog altijd in een dalende trend, die inmiddels het beste weergegeven kan worden als een dalend trendkanaal. Zolang de koers in een dalend trendkanaal zit herhalen we ons verkoopadvies, dat eerder werd afgegeven en wel in augustus van vorig jaar.
Ordina
Steun niet stevig genoeg voor Ordina (3 januari)
Ordina is nog niet zo lang geleden besproken. We herhaalden toen ons houdadvies omdat de koers boven de belangrijke horizontale steun op €1,40 bleef hangen. Op dit niveau heeft de koers meerdere malen steun en weerstand gevonden.
RoodMictrotec
RoodMicrotec moet afrekenen met drie weerstanden (9 november)
Wij herhalen ons verkoopadvies voor RoodMicrotec. Het aandeel kwam in juni dit jaar op de verkooplijst terecht. Opwaarts liggen er nu maar liefst drie horizontale weerstandslijnen, te weten op €0,29, €0,35 en €0,40. Pas als de koers hierboven komt, kunnen we weer omhoog kijken.
Sif
Sif zakt uit zijwaartse beweging (1 november)
Sif staat al sinds de zomer van vorig jaar op ‘houden’. De koers zakte toen door een stijgende steunlijn waardoor de toen nog geldende opwaartse trend verlaten werd. Na dit advies vormde zich een zijwaartse beweging, met steun op op €15,50 en weerstand op de €19/19,50.
Signify
Signify: 34% op shortpositie (25 januari)
Signify kreeg in maart vorig jaar een adviesverlaging naar ‘verkopen’. De koers viel toen door de onderkant van een dalend trendkanaal. Dit betekent normaal gesproken een acceleratie van de daling. Dat gebeurde bij Signify ook en inmiddels staat de winst op de shortpositie op 34%.
Takeaway.com
Takeaway.com degradeert verder (14 december)
Het houdadvies voor Takeaway.com is nog maar enkele weken oud. Maar omdat de koers de weg naar beneden verder vervolgt, kan het aandeel beter op de lijst met verkoopadviezen worden gezet. Een paar weken geleden wilden we eerst nog kijken of de koers een succesvolle pullback naar de onderkant van het (oude) stijgende trendkanaal zou maken en mogelijk zelfs terug zou breken.
Van Lanschot Kempen
Shortpositie Van Lanschot Kempen betaalt zich uit (18 januari)
Van Lanschot Kempen heeft sinds de zomer van vorig jaar een verkoopadvies. De koers zakte toen door een belangrijke steunlijn op €22. Ook de indicatoren kwamen vlak voor de neerwaartse doorbraak in negatieve zones terecht. Na het verkoopadvies is de koers inderdaad ook gedaald.
Volkerwessels
Volkerwessels nog in dalende trend (7 december)
Volkerwessels bevindt zich nog in een dalend trendkanaal. We herhalen ook voor dit aandeel het verkoopadvies. Dit dateert van afgelopen zomer. De koers zakte toen door de belangrijke horizontale steunlijn op €21,20. Tegelijkertijd gaven ook de indicatoren een verkoopsignaal.
Wereldhave
Niet langer voordeel van de twijfel voor Wereldhave (14 december)
Wereldhave heeft nog lange tijd het voordeel van de twijfel gekregen. Zolang de koers boven de horizontale steunlijn bleef, was een houdadvies van kracht. De adviezen hebben zich bij Wereldhave in korte tijd opgevolgd.

De volledige technische analyses, inclusief die van internationale aandelen, vindt u in elke uitgave van Beleggers Belangen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!