Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Opinie Menno van Hoven, 31 jan 2019 09:30

Column dividend: Buitenkans met uniek aandeel

0 0 Leestijd ongeveer

In januari verhoogde Real Estate Investment Trust (REIT) Realty Income het dividend met 2% tot $0,2255 per maand.

Niet geheel toevallig was Realty Income eind vorig jaar ook al het voorlaatste dividendportefeuille aandeel dat het dividend verhoogde en het laatste aandeel dat, precies op 31 december, ex-dividend noteerde.

Het vastgoedfonds doet dat namelijk steevast op de laatste dag van de maand, elke maand weer. De combinatie van een maandelijkse uitkering en meerdere verhogingen per jaar maakt Realty Income uniek. Het aandeel biedt niet alleen een hoog dividend (nu 4,2%) maar ook groei (jaarlijks komt er 4-5% bij, verdeeld over een aantal kleine verhogingen).

Pronken met statistieken

‘The Monthly Dividend Company’ pronkt (terecht) graag met een aantal statistieken waar weinig andere aandelen aan kunnen tippen. Zo wordt het dividend al 85 kwartalen op rij verhoogd, bedraagt het jaarlijkse rendement 16,3% sinds de beursgang in 1994 en betaalde Realty Income inmiddels al $5,9 mrd aan dividend.

Buitenkans

In 2019 is Realty Income officieel een Dividend Aristocrat met een uitkering die 25 jaar op rij is verhoogd. U begrijpt waarom ik het aandeel vorig jaar februari na een scherpe koersdaling maar wat graag kocht voor de dividendportefeuille op $49,58.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!