Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
image description
Tiplijsten Erik Klooster, 29 jan 10:00

Drie aandelen die een aanwinst voor uw portefeuille kunnen zijn

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Zestien internationale aandelen die voorkomen in onze Koerswijzer hebben we de afgelopen drie maanden een koopadvies gegeven. Het zijn bekrachtigingen van eerdere koopadviezen, dan wel verse kooptips door een opwaardering. Ter kennismaking stellen we er nu drie open voor niet-abonnees.

Deze fondsen komen voor op een lange lijst met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van buitenlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: Technische koopadviezen voor zestien aandelen.

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

Vandaag: Drie aandelen die een aanwinst voor uw portefeuille kunnen zijn

Koopadvies BHP Billiton bekrachtigd (18 januari)
BHP Billiton staat sinds de zomer van 2017 op ‘kopen’. De koers was eind 2016 nog uit de stijgende trend gezakt, waarna het aandeel op ‘houden’ werd gezet. Het 40-weeks gemiddelde bleef echter stijgen en al snel brak de koers in de zomer van 2017 uit een klein, dalend trendkanaal. Doordat ook de MACD zich bij het voortschrijdende gemiddelde aansloot met een nieuw koopsignaal, ging BHP Billiton weer terug naar ‘kopen’. De koers ontwikkelde vervolgens een stijgend trendkanaal. Recent heeft het aandeel de onderkant van dit kanaal getest. Deze test neemt wel zijn tijd. De koers wil namelijk nog niet echt opveren en inmiddels is een klein dalend trendkanaal binnen het bredere stijgende kanaal ontstaan. Als de voortekenen niet bedriegen, moet de koers snel opwaarts uitbreken en weer de bovenkant van het brede kanaal opzoeken.

Verzwakking bij Cisco Systems (18 januari)
Cisco Systems staat ook sinds de zomer van 2017 op ‘kopen’. De koers brak toen door de horizontale weerstand op $34,50. Daarna is de koers hard gestegen en liep de winst op onze longpositie gestaag op. De laatste maanden hebben zich wat verzwakkingen voorgedaan. Ten eerste kwam de laatste top niet voorbij de vorige. Verder maakte de koers een lagere bodem. Deze bodem vormde zich op dezelfde hoogte als de bodem van begin 2018. Zolang het aandeel boven dit niveau blijft, laten we het koopadvies staan. Maar we zijn wel op onze hoede, want een zijwaartse range dreigt. Ook de indicatoren bevestigen het wat meer neutrale beeld: het 40-weeks gemiddelde is zijwaarts gaan bewegen en de MACD dreigt door de nullijn te zakken. Pas boven de weerstand van de vorige toppen, net onder de $50, kunnen we weer enthousiast worden.

Pfizer boet aan kracht in (25 januari)
De stijging van Pfizer verliest kracht. De koers is in de voorbije weken een kleine $5 gedaald, wat relatief een matige prestatie is omdat de koersen in de Verenigde Staten in de tweede en derde week van januari flink opwaarts corrigeerden. Ondanks de recente neerwaartse correctie blijft het aandeel op de kooplijst staan. Er is namelijk na de uitbraak door de horizontale weerstand op $37,50 in de zomer van vorig jaar nog altijd een patroon van hoger liggende toppen en bodems zichtbaar. Ook de indicatoren staan nog positief. Het 40-weeks gemiddelde stijgt nog altijd en de MACD staat boven de nullijn. Overigens duurt de huidige verzwakking wel iets te lang. Als de koers onder de horizontale trendlijn rond de $41 zakt, is het van belang de risico’s wat onder controle te brengen. Idealiter maakt de koers vanaf nu een hogere top.

U vindt alle technische adviezen in de papieren en digitale edities van Beleggers Belangen.

Dit waren de eerdere afleveringen van de ‘gratis kooptips’:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.