Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Stephen Hendriks, 13 jan 09:00

UBS verhoogt het advies voor Nestlé naar ‘kopen’

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

De recente koersdaling biedt een uitstekend instapmoment voor het aandeel Nestlé, meent UBS.

De afgelopen maand is de koers van Nestlé met ruim 7% gedaald. Dat biedt een prima instapmoment voor het aandeel van de Zwitserse voedingsgigant, stelt UBS. De koersdaling is echter niet de enige reden voor het enthousiasme van de broker. UBS verwacht namelijk dat de Zwitsers de komende jaren zowel de autonome omzetgroei kunnen versnellen als de winstmarges kunnen verhogen. Voor 2019 rekent UBS op een versnelling van de autonome omzetgroei tot 3,5%, vooral als gevolg van meer innovatie, prijsverhogingen en verandering van het productaanbod. Zo heeft Nestlé zijn positie in dierenvoeding uitgebreid en die in huidverzorging teruggebracht.

Op de goede weg

Op de lange termijn ziet de broker vooral kansen voor Nestlé in opkomende landen. Zowel de relatief jonge bevolking als de groeiende welvaart in die landen is positief voor de omzetgroei van de voedingsgigant. Ook de operationele winstmarge van Nestlé kan verbeteren. Onder meer door verdere aanpassingen in het productaanbod. Zo heeft 40% een lagere autonome omzetgroei én lagere winstmarges in vergelijking tot het bedrijf als geheel. Volgens UBS is Nestlé al op de goede weg door zich in toenemende mate te richten op snel groeiende categorieën als koffie, dierenvoeding, water en gezonde voeding.

Koopwaardig

De combinatie van een snellere omzetgroei en hogere marges leidt tot een jaarlijks gemiddelde groei van de winst per aandeel van 9% in de periode 2019-2021, verwacht UBS. Acquisities, waarvoor de balans van Nestlé alle ruimte biedt, kunnen die groei nog versnellen. Het advies voor Nestlé gaat dan ook van houden naar kopen bij een 7% hoger koersdoel van CHF90.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!