Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Opinie Johan Brinkman, 24 dec 2018 11:36

Wisselend beeld nieuwe aankopen Portefeuille NL

0 0 Leestijd ongeveer

Een wisselend beeld bij de nieuwe aankopen van de Portefeuille NL vorige week.

Van vrijdag tot vrijdag rendeerden SBM Offshore (+1,0%) en Ahold Delhaize (-1,5%) veel beter dan de AEX (-4,3%). OCI en AkzoNobel presteerden gemiddeld. De vijfde nieuwkomer, Galapagos (-13,8%) knalde echter keihard onderuit.

SBM Offshore liet als een van de weinige fondsen op het Beursplein een positief resultaat zien. Dit omdat in Brazilië de zogeheten Vijfde Kamer akkoord was gegaan met de clementieovereenkomst tussen SBM Offshore en het Braziliaanse federale pakket. Dit meldde de oliedienstverlener vorige week dinsdag.

Galapagos kreeg het nieuws te verwerken dat concurrent AbbVie zijn orale JAK-1-remmer upadacitinib heeft aangemeld bij de Amerikaanse en Europese toezichthouders. Maar volgens InsingerGilissen  zijn de onderzoekresultaten van Galapagos voor filgotinib dusdanig goed dat het vermoedelijk de ‘best in class’ wordt.

Wisselend beeld

Van de andere posities in de Portefeuille NL was ASR (+0,3%) het enige fonds dat het hoofd boven water hield in een bar slechte beursweek. Duidelijke aanleidingen hiervoor in het nieuws waren er niet. Dat er sprake was van een wisselend beeld, blijkt ook uit het resultaat van AMG (-14,6%). Ook hiervoor ontbrak een duidelijke aanleiding.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.