Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Opinie Erik Klooster, 18 dec 2018 10:06

Een oliereus en meer gratis aanraders

0 0 Leestijd ongeveer

Elke vier weken plaatsen we op onze website het overzicht van Nederlandse kooptips op basis van technische analyse. Ter kennismaking stellen we steeds enkele kooptips open voor niet-abonnees. Deze keer een oliereus en twee andere aanraders.

Deze fondsen komen voor op een van de lange lijsten met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Aantal slinkt

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van Nederlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: Aantal Nederlandse kooptips verder geslonken.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: EEN OLIEREUS EN MEER GRATIS AANRADERS

ASR weer van houdadvies af (12 oktober)
Enkele maanden geleden hebben we ASR veiligheidshalve op ‘houden’ gezet. Nu de opwaartse trend is hervat, zetten we het aandeel terug op ‘kopen’. We hadden ASR afgelopen zomer een houdadvies gegeven toen de koers door de stijgende steunlijn was gezakt. Vlak daarvoor was er ook nog een flinke negatieve divergentie tussen de koers en de MACD-indicator te zien geweest. De koers maakte nog een hogere top, terwijl de MACD een lagere top neerzette. Negatieve divergenties zijn op zichzelf geen verkoopsignaal, maar in combinatie met een doorbraak door een belangrijke trendlijn is het wel reden om alert te zijn. Dat waren we. Uiteindelijk zakte de koers niet onder de voorgaande bodems op €33 en de MACD niet door de nullijn. Het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde is nooit gaan dalen. De ‘trigger’ voor het nieuwe koopsignaal is de uitname van de vorige top op €40.

KPN zet indrukwekkende prestatie neer (7 december)
KPN maakt diepe indruk. Zo is het aandeel uit het dalend trendkanaal gebroken. Daarnaast heeft de koers de weerstand van de vorige top uitgenomen. We zetten het verkoopadvies in één keer om naar ‘kopen’. Dat doen we niet zo vaak. Maar er is een goede reden voor. Twee weken terug hadden we Deutsche Telekom al een koopadvies gegeven en deze week zijn er ook in Europa twee telecomaandelen koopwaardig geworden. Blijkbaar verandert het sentiment. De telecomsector behoorde lange tijd tot de slechtst presterende sectoren. Maar nadat beleggers eerst Healthcare en vervolgens Voeding hadden ontdekt als defensieve sectoren, lijkt dit nu met Telecom te gebeuren. Aan de uitbraak ging een mooie positieve divergentie vooraf: de bodems in de MACD-indicator lagen hoger, die van de koers lager. Dit is op zichzelf nooit een koopsignaal, maar wel in combinatie met een belangrijke uitbraak. Nu dus.

Shell laat mooi trendkanaal zien (9 november)
Royal Dutch Shell weet zich te handhaven binnen het stijgende trendkanaal. We herhalen ons koopadvies dat dateert van oktober 2017. Destijds brak de koers uit een dalend trendkanaal, terwijl tegelijkertijd de indicatoren ook een positief signaal afgaven. Er is daarna een mooi, symmetrisch stijgend trendkanaal ontstaan. We spreken van symmetrie omdat de koers steeds van de bovenkant naar de onderkant van het kanaal gaat en vice versa. Nu zit de koers aan de onderkant van het kanaal. Het aandeel zou hier steun moeten vinden. Er zijn wel enkele minpuntjes te noteren. Ten eerste bevindt de laatste top zich op een lager niveau dan de vorige. Daarna zijn de indicatoren in de verkoopmodus terechtgekomen. Het is dus wel zaak dat de koers nu daadwerkelijk een bodem vormt rond het niveau van €26,50. Daarnaast moet Shell de dalende weerstandslijn over de laatste twee toppen doorbreken.

Onze vorige ‘gratis’ tips:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!