Updates

Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
image description
Opinie Stephen Hendriks, 9 dec 2018 09:00

Trump heeft ongelijk: herstructurering GM is juist toe te juichen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen

J.P. Morgan juicht de ‘proactieve’ herstructurering van autofabrikant General Motors van harte toe.

President Trump was niet erg te spreken over de vorige week aangekondigde reorganisatie van General Motors (GM). Dat liet hij via zijn favoriete communicatiekanaal – Twitter – weten. Maar analisten van J.P. Morgan waren wel degelijk enthousiast. De Amerikaanse autofabrikant maakte bekend verschillende productiefaciliteiten in en buiten de VS te sluiten. Daarmee wordt het aantal medewerkers met vaste en tijdelijke contracten met 15% teruggebracht. De kosten van de reorganisatie bedragen $3,8 mrd waarvan $1,8 mrd bestaat uit afschrijvingen. Deze kosten gaan dus niet ten koste van de liquide middelen, aldus de bank. De resterende $1,8 mrd wordt betaald met kortlopende kredieten. Dat krediet kan snel met de opbrengst van de besparingen van $4,5 mrd per jaar vanaf eind 2020 worden afgelost.

Proactieve reorganisatie

Bovendien brengt GM waarschijnlijk ook nog de investeringen met $1,5 mrd per jaar terug. Dat levert in totaal besparingen van $6 mrd per jaar op. J.P. Morgan rekent zich echter niet rijk. Een deel van de besparingen wordt namelijk teniet gedaan door extra investeringen in elektrische auto’s en autonoom rijden. Daar zal GM waarschijnlijk tijdens de beleggersdag in januari toelichting op geven, zo verwacht de bank. Daarnaast moet de automaker rekening houden met tegenwind op de Chinese markt. J.P. Morgan is niettemin tevreden met de proactieve herstructurering. Deze geeft flexibiliteit ook als de automarkt zich minder gunstig ontwikkelt. De taxatie voor de winst per aandeel voor 2019 gaat van $6,35 naar $6,70 en voor 2020 van $6,00 naar $6,90. De bank handhaaft dan ook het koopadvies voor GM en verhoogt het koersdoel van $48 naar $55. Een opwaarts potentieel van liefst 45%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!