Updates

Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Opinie Hildo Laman, 1 jun 2018 10:52

Beurzen Vandaag: Opmerkelijke actie bij ABN en GM mag miljarden investeren

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

In ons dagelijkse rondje langs de beurzen bekijken we de grootste stijgers en dalers in Europa en de VS. Vandaag: een opmerkelijke actie bij ABN Amro, een adviesverlaging voor Wolters Kluwer en GM krijgt een miljardeninvestering.

NEDERLAND

De Nederlandse beurs herstelt vrijdagochtend van een negatieve periode. De politieke onrust in Italië en Spanje zorgde samen met de handelsoorlog tussen de VS en andere landen voor flink lagere koersen. Maar de rust lijkt voor even weergekeerd.

Wolters Kluwer was vanochtend een van de dalers. Kepler Cheuvreux heeft het advies op het aandeel verlaagd naar ‘houden’. Verder was er opmerkelijk nieuws bij ABN Amro. Een groep managers heeft een brief geschreven aan de AFM en DNB met de boodschap dat de bank een gebrek aan richting heeft. Ze vrezen dat de bank zal worden overgenomen.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

EUROPA

Het zijn de Italiaanse aandelen die de Eurostoxx50 index vandaag aanvoeren. Nu er toch een regering ikomt, hebben beleggers weer wat vertrouwen in de aandelen in Milaan. De Europese index staat na een half uur handel op een plus van ongeveer 1%.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

  • Intesa Sanpaolo +4,1%
  • Eni +2,6%
  • Enel +2,3%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

  • Unibail Rodamco -0,6%
  • Deutsche Telekom -0,1%
  • Unilever -0,1%

VERENIGDE STATEN

De handelsoorlog tussen de VS en andere landen overheerste het nieuws gisteren op de Amerikaanse beurs. De Dow Jones index verloor 1,0%. Het aandeel General Motors staat niet in de Dow, maar is wel het vermelden waard. Het aandeel steeg 12,9% nadat bekend was gemaakt dat het Japanse bedrijf Softbank $2,3 mrd wil investeren in de zelfrijdende auto van GM.

Grootste stijgers Dow Jones:

  • Visa +0,1%

Grootste dalers Dow Jones:

  • Procter & Gamble -2,3%
  • Caterpillar -2,3%
  • Verizon -1,9%

GRAFIEK VAN DE DAG

Vanaf vandaag zijn Chinese A-aandelen opgenomen in de MSCI emerging markets index. Maar hoewel China de op één na grootste economie ter wereld is, krijgen deze aandelen slechts een gewicht van 0,4% in de index. In september zal dit iets worden verhoogd, naar 0,8%. Maar het is niet zo dat China vóór vandaag in deze index niet aanwezig was. Sterker nog: meer dan 30% van de aandelen waren al Chinees. Alleen ging het dan om aandelen van Chinese bedrijven met een notering in Hong Kong, de VS of een andere beurs buiten China.

Een van de bekendste Chinese bedrijven met een beursnotering in de VS, Alibaba, had al het op één na grootste gewicht in de index. Dus een echt schokkende verandering is het niet, zeker met een weging van minder dan 1%. Overigens heeft de MSCI EM index het de afgelopen paar jaar het prima gedaan zonder de Chinese A-aandelen.

 

AGENDA

Vrijdag 1 juni:

14:30 VS, werkloosheid, verwacht: 3,9%, vorig: 3,9%

14:30 VS, loonstroken (ex agrarisch), verwacht: 189.000, vorig: 164.000

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!