Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Tiplijsten Erik Klooster, 30 nov 2018 09:48

DSM verkopen? Technisch gezien wel, ja

0 0 Leestijd ongeveer

DSM heeft van ons een verkoopadvies. Wat betreft de technische analyse dan. U kunt hier de argumentatie lezen, net als die van twee andere verkoopadviezen voor Nederlandse aandelen. Ter kennismaking voor niet-abonnees zijn ze gratis toegankelijk.

De verkooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij onze verkooplijst van Nederlandse fondsen in de categorie technische analyse: Nederlandse aandelen met een verkoopadvies.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele verkooptips van die week een dag later ook voor hen open.

Vandaag: DSM verkopen? Technische gezien wel, ja

Beeld ArcelorMittal verder verslechterd (23 november)
Het technische beeld van ArcelorMittal is de laatste maanden snel verslechterd. Enkele weken geleden hadden we het aandeel al op ‘houden’ gezet, toen de koers door de onderkant van een nauwe zijwaartse range was gezakt. Daarvoor was het beeld ook al zwakker geworden. De laatste twee toppen van de zijwaartse range lagen namelijk lager dan die van herfst vorig jaar en begin dit jaar. De verslechtering die het aandeel nu op de verkooplijst doet belanden, is de beweging onder de steunlijn die eerder de onderkant van een (oud) stijgend trendkanaal was. Ook de indicatoren steunen het nieuwe verkoopsignaal. Het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde, dat altijd een goede indicatie geeft van de langetermijntrend, heeft een dalend verloop gekregen. De MACD staat na een negatieve divergentie met de koers nu onder de nullijn.

Abrupte trendomkeer bij DSM (1 november)
Het technische beeld bij DSM is in korte tijd zo snel veranderd dat we niet ontkomen aan een directe adviesverlaging van ‘kopen’ naar ‘verkopen’. Door de snelle trendomkeer moeten we aardig wat van de opgebouwde winst opgeven. Tot vorige week hadden we een winst van zo’n 50% op onze longpositie, die we zijn aangegaan in april 2016. Maar daar wordt nu zo’n 10% vanaf gesnoept. Wat is er in korte tijd gebeurd? Ten eerste zakte de koers uit een stijgende wig. Tijdens de vorming van de wig ontstond er een negatieve divergentie: de toppen in de koers lagen hoger, maar die in de MACD-indicator lager. Divergenties zijn op zichzelf nooit een verkoopsignaal. Er is bevestiging nodig in de vorm van een doorbraak door belangrijkste steunniveaus. Dat is inmiddels ook gebeurd: de koers is gezakt onder de bodems die zich rond de jaarwisseling hadden gevormd.

RoodMicrotec moet afrekenen met drie weerstanden (9 november)
Wij herhalen ons verkoopadvies voor RoodMicrotec. Het aandeel kwam in juni dit jaar op de verkooplijst terecht. Naar boven toe liggen er nu maar liefst drie horizontale weerstandslijnen, te weten op €0,29, €0,35 en €0,40. Pas als de koers hierboven komt, kunnen we weer omhoog kijken. De indicatoren staan ook in de verkoopmodus. Het 40-weeks gemiddelde heeft een dalend verloop en de MACD staat onder de nullijn. Er is wel een niveau waarop positief ingestelde beleggers zich nog kunnen richten: de horizontale trendlijn op €0,24. Als de koers iets verder zakt is hier, in combinatie met een oversoldconditie zoals aangegeven door de MACD, wat herstel mogelijk. Maar verder zijn er weinig positieve aanknopingspunten voor RoodMicrotec.

Onze voorgaande gratis tips:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.