Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Opinie Christian Slagter-Koster, 15 nov 2018 11:50

Column: Walt Disney wacht magische toekomst

0 0 Leestijd ongeveer

De afgelopen weken genoot ik van onze huwelijksreis in Orlando, Florida. Vanuit ons hotel was er een directe vaardienst richting de pretparken van Universal Studios, terwijl onze gehuurde Chevrolet Camaro SS ons bliksemsnel naar de parken van Walt Disney bracht.

Universal Studios is in handen van Comcast, dat eerder dit jaar een felle strijd voerde met Walt Disney voor de overname van 21st Century Fox. Uiteindelijk trok Walt Disney aan het langste eind en nam het voor $71,3 mrd 21st Century Fox over, dat onder meer bekende filmreeksen als X-Men en Avatar bezit. Deze films bieden Walt Disney onder meer de gelegenheid in zijn pretparken attracties te bouwen die daarop zijn geïnspireerd. Wellicht nog belangrijker is dat Walt Disney dankzij de overname van 21st Century Fox zijn belang in Hulu verdubbelt tot 60%. De andere aandeelhouders in deze Amerikaanse online streamingdienst zijn Comcast met 30% en Time Warner met 10%. Dit biedt Disney een goede basis voor zinj eigen streamingservice Disney+, die naar verwachting eind volgend jaar wordt gelanceerd.

Sterke resultaten

Ondertussen presenteerde Walt Disney vorige week uitstekende resultaten over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar. De omzet steeg op jaarbasis met 12% tot $14,3 mrd, waar analisten gemiddeld rekenden op $13,7 mrd. De nettowinst verbeterde met 33% tot $2,3 mrd en de aangepaste winst per aandeel kwam uit op $1,48, aanzienlijk hoger dan de $1,34 die analisten hadden geraamd. De sterke resultaten waren met name te danken aan een aanzienlijke toename van het aantal pretparkbezoekers, die gemiddeld genomen ook meer uitgaven. Kijkend naar het forse aantal bezoekers tijdens onze huwelijksreis en wat zij consumeerden verwacht ik dat deze trend doorzet, waarbij Disney’s ‘food and wine’ festival alsmede Halloween de bezoekersuitgaven verder hebben gestuwd. Ook profiteerde Walt Disney van bioscoop hits als Ant-Man and the Wasp.

Disney World 2018

Walt Disney heeft nu in de afgelopen negen kwartalen zes keer de analistenverwachtingen verslagen. Sommige analisten verwachten dat de koers van het aandeel de komende twee jaar met 70% zal stijgen tot boven de $200. Op basis van onze recente ervaringen in de VS denk ik dat Disney door de combinatie van zijn pretparken, filmkaskrakers en online streamingdienst een magische toekomst tegemoet gaat.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.