Updates

Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 1 nov 2018 10:00

Tip dividend: koopkans na koersdaling

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen

Deze wereldwijd actieve Amerikaanse producent van lasapparatuur zakte hard weg in oktober. Nu de koers rond het laatste niveau van het afgelopen jaar noteert, is een koopkans ontstaan.

Weinig aandelen werden gespaard de afgelopen weken, waarbij met name de meer cyclische sector industrials rake klappen kreeg. Ook het Amerikaanse Lincoln Electric Holdings wist niet te ontsnappen aan het slechte beursklimaat met een beurskoers die van een all time high van $101,34 in januari terugviel naar een dieptepunt van minder dan $77 eind oktober na de jongste kwartaalcijfers. Het in 1895 opgerichte Lincoln Electric is marktleider op het gebied van lasapparatuur en levert wereldwijd producten variërend van kleine draagbare units en lasaccessoires tot geïntegreerde robotsystemen voor industriële toepassingen.

Verenigde Staten

De belangrijkse eindmarkten voor Lincoln Electric zijn infrastructuur, metaalbewerking, transport, defensie, producenten van (mijn)bouwmachines, scheepsbouw, de autoindustrie en de losse verkoop en verhuur via dealers. In 2017 werd iets meer dan de helft van de omzet van $2,6 mrd (+15%) gerealiseerd in de Verenigde Staten. Dit jaar wordt gerekend op een groei van ten minste 16%, wat inclusief het vorig jaar overgenomen Air Liquide Welding (ALW) is.

Op 25 oktober rapporteerde Lincoln Electric een omzetgroei van 10,1% tot €737,1 mln over het derde kwartaal. Dat was minder dan de consensus en dat werd veroorzaakt door de internationale activiteiten waarin het overgenomen ALW momenteel wordt geïntegreerd. De recente koerszwakte biedt kansen gezien de sterke vooruitzichten de komende jaren voor dit groeiaandeel, dat prima scoort op punten als dividend, aandeleninkoop en financiële positie. Ook gezien de nagenoeg schuldvrije balans, is een koopadvies op zijn plaats.

Lincoln Electric Holdings (ticker LECO)
Koers$76,17
BeursNYSE
Hoogste koers 12 mnd$101,34
Laagste koers 12 mnd$75,07
Beurswaarde$5,0 mrd
k/w 2019 (t)16,3
Dividendrendement2,50%

Het dividend wordt al 23 jaar op rij verhoogd (dit jaar +21%). Bij de huidige koers van $76,17 is het geschatte dividendrendement met 2,5% aantrekkelijk, zeker gezien de sterke te verwachten dividendgroei de komende jaren. Buy the dips!

Tekst: Menno van Hoven, 25 oktober 2018 (de auteur heeft een positie in Lincoln Electric)

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.