Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
image description
Advies Jeroen Boogaard, 30 okt 2018 09:05

WDP zet stappen in groeistrategie

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Positieve herwaarderingen en acquisities tillen de waarde van de vastgoedportefeuille van WDP boven de €3 mrd uit. Daarmee ligt het bedrijf voor op schema.

Het Belgische logistiek vastgoedfonds WDP blijft op alle belangrijke indicatoren goed scoren. In de eerste negen maanden van het jaar steeg het direct beleggingsresultaat (de nettowinst exclusief boekwinsten en herwaarderingen) met 12,4% naar €101,2 mln. Per aandeel komt dat neer op een toename van 9% naar €4,55. De sterke winstgroei is te danken aan de gestage uitbreiding van de vastgoedportefeuille via aankopen en oplevering van projecten. Indexatie van huurcontracten zorgde voor een mooie autonome huurstijging van 1,8%. De bezettingsgraad bleef stabiel op 97,4%, in lijn met het historisch gemiddelde.

Lage pay-out ratio WDP

Aan de beleggerszijde is er nog steeds veel vraag naar logistiek vastgoed, waardoor er sprake was van een positieve herwaardering van 3%. Samen met nieuwe aankopen resulteerde dit in een toename van de portefeuille naar €3,15 mrd, tegen €2,67 mrd eind 2017. Van de geplande uitbreiding van €1,25 mrd in de periode 2016-2020 is al €1,0 mrd zeker gesteld door acquisities en ontwikkelingsprojecten. De ten doel gestelde portefeuilleomvang van circa €3,5 mrd in 2020 is daarmee binnen handbereik, net als de voor dat jaar voorziene dividenduitkering van €5,75 per aandeel. Voor 2018 bevestigt WDP de prognose van een direct beleggingsresultaat per aandeel van €6,00 en een dividend van €4,80, een toename van 7%.

De pay-out ratio van 80% blijft relatief laag en bovendien wordt het dividend deels in aandelen uitgekeerd. Dat biedt WDP ondanks de vrij hoge schuldgraad (LTV) van 54% ruimte om verder uit te breiden. De pijlen blijven gericht op Nederland en Roemenië.

Beleggers betalen voor de stevige groei een flinke premie van ruim 80% boven de intrinsieke waarde. Mocht de expansie op een lager pitje komen te staan of de logistieke vastgoedmarkt verslechteren, dan zal het enorme agio ongetwijfeld omlaag komen. Het dividend levert nog 4,3% op en zal verder toenemen. Daarom blijft het aandeel het aanhouden waard.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!