Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Opinie Johan Brinkman, 25 okt 2018 09:35

Twee jaar na Trump nog steeds Wall Street first

0 0 Leestijd ongeveer

Twee jaar na Trumps verrassende verkiezingszege is het nog steeds ‘Wall Street first’ voor beleggers wereldwijd. Zelfs na de recente mini-crash overstijgen de rendementen van de vier belangrijkste graadmeters van New York die van vrijwel alle andere belangrijke hoofdgraadmeters ter wereld.

En dat terwijl de deskundigen twee jaar geleden vrijwel unaniem waren in hun oordeel. De komst van de vastgoedmagnaat naar het Witte Huis zou het einde betekenen van de bullmarkt sinds 2009.

Gerekend met slotkoersen van dinsdag 8 november 2016 tot slotkoersen van afgelopen dinsdag rendeerde, gemeten in lokale valuta, de Nasdaq +43,2%, de Dow Jones +37,4%, de S&P500 +28,1%  en de Russell2000 +27,7%. Eveneens gemeten in de lokale munteenheid is de Japanse Nikkei met +28,2% de enige  andere belangrijke hoofdindex die in de buurt blijft. De pan-Europese Stoxx600 deed in dezelfde periode +5,7%, de Britse FTSE100 +1,6%, en de Shanghai Composite – 17,6%. In Europa was de AEX met +13,5% nog een uitblinker.

Twee jaar na Trump

Over anderhalve week gaan de Amerikanen naar de stembus voor tussentijdse verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden en een deel van de Senaat. De uitkomsten van die verkiezingen zijn van groot belang voor de slagkracht van Trump in de tweede helft van zijn (eerste) termijn. Net als twee jaar geleden is de uitkomst ongewis. Ik zal me deze keer niet aan een voorspelling wagen. Maar wat ik wel weet, is dat beleggende huishoudens in de VS twee jaar na Trump bepaald geen reden hebben tot klagen. En dat kan hem zeker helpen om als overwinnaar uit de bus te komen.

Nu zijn ook bij Donald Trump successen uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Vooral zullen de gunstige effecten van zijn belastinghervormingen op de winstgevendheid van bedrijven een keer zijn uitgewerkt. En Trump’s strijd met Fed-voorzitter Jerome Powell over het tempo van renteverhogingen kan de zenuwachtigheid onder investeerders verder aanwakkeren. Aan de andere kant is er geen enkele reden om aan te nemen dat de president de komende twee jaar een beleid zal gaan voeren dat vijandig is tegenover het beursgenoteerde bedrijfsleven.

Wat kunt u hier als Nederlandse particuliere belegger mee? Ook de komende periode is een breed opgezette beleggingsportefeuille niet compleet zonder Amerikaanse aandelen. U kunt zelf shoppen in onze kooplijst van internationale beursfondsen.  Of u kunt inspiratie opdoen in enkele van onze voorbeeldportefeuilles met een ruime hoeveelheid Amerikaanse aandelen.  Een voorbeeldje uit mijn privé portefeuille? Nu mijn investering in Besi nog steeds niet rendeert, kwamen de goede resultaten van McDonald’s de afgelopen week zeer gelegen!

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!