Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 23 okt 2018 09:24

Gratis kooptips: favorieten van Nederlandse bodem

0 0 Leestijd ongeveer

Elke vier weken plaatsen we op onze website het overzicht van Nederlandse kooptips op basis van technische analyse. Ter kennismaking stellen we steeds enkele kooptips open voor niet-abonnees. Deze keer twee industriële fondsen en een financial.

Deze fondsen komen voor op een van de lange lijsten met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

15 koopadviezen

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van Nederlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: De Vopak-traditie en andere wegen: 15 koopadviezen.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: GRATIS KOOPTIPS – FAVORIETEN VAN NEDERLANDSE BODEM

Arcelor had tijd nodig (28 september)
ArcelorMittal heeft sinds oktober vorig jaar een koopadvies. Sindsdien zijn we getuige geweest van een gematigde koersontwikkeling. 2018 was geen al te groot succes, tot afgelopen week plotseling een koersstijging van 10% kon worden genoteerd. Wellicht geeft dit de aanzet tot verder herstel. En dat is nodig ook, onder meer omdat de MACD-indicator zich nipt onder de nullijn ophoudt. Ook bevindt de koers zich al twee maanden vlak onder het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde. Gelukkig zijn dit slechts indicaties van de trend, die niet maatgevend zijn voor het advies. De plotselinge opleving laat zien dat tijd en geduld twee van de belangrijkste aspecten in een beleggingsstrategie zijn. Het komt aan op geduld om het aandeel de tijd te geven mooie koerssprongen te maken, zoals afgelopen week. Want rendement komt niet wekelijks in gelijke porties naar ons toe.

ASR weer van houdadvies af (12 oktober)
Enkele maanden geleden hebben we ASR veiligheidshalve op ‘houden’ gezet. Nu de opwaartse trend weer is hervat, zetten we het aandeel terug op ‘kopen’. We hadden ASR afgelopen zomer een houdadvies gegeven toen de koers door de stijgende steunlijn was gezakt. Vlak daarvoor was er ook nog een flinke negatieve divergentie tussen de koers en de MACD-indicator te zien geweest. De koers maakte nog een hogere top, terwijl de MACD een lagere top neerzette. Negatieve divergenties zijn op zichzelf geen verkoopsignaal, maar in combinatie met een doorbraak door een belangrijke trendlijn is het wel reden om alert te zijn. Dat waren we. Uiteindelijk zakte de koers niet onder de voorgaande bodems op €33 en de MACD niet door de nullijn. Het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde is nooit gaan dalen. De ‘trigger’ voor het nieuwe koopsignaal is de uitname van de vorige top op €40.

Nedap: een plus van 60% (12 oktober)
Nedap behoort tot onze langstlopende koopadviezen van de Nederlandse beurs. Het koopadvies dateert van september 2016 en de winst op de longpositie bedraagt nu een kleine 60%. Deze winst werd vooral aan het eind van 2017 opgebouwd, toen het aandeel een forse koersspurt maakte. In de eerste helft van dit jaar werd ongeveer de helft van deze stijging weer gecorrigeerd. De koers vond keurig houvast op de stijgende steunlijn die blijkbaar nog altijd geldig was. Tijdens de correctie zakte de MACD wel door de nullijn, maar het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde bleef keurig stijgen. Het laatste was voor ons het belangrijkst. We zijn overigens wel op onze hoede. Bij het recente herstel heeft Nedap nog niet de weerstand van de vorige top uitgenomen, wat wel zou moeten in een gezonde stijgende trend.

Onze vorige ‘gratis’ tips:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.