Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Tiplijsten Erik Klooster, 11 okt 2018 09:00

Achttien aandelen om te mijden

0 0 Leestijd ongeveer

Achttien internationale Koerswijzer-aandelen hebben de afgelopen drie maanden een verkoopadvies gekregen. Op basis van technische analyse, en met een beleggingshorizon van een jaar. We hebben ze op deze pagina voor u op een rijtje gezet.

Eén keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische analyse-verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor internationale aandelen.

Technische verkooptips

Vandaag het overzicht van onze technische verkoopadviezen op Europese en Amerikaanse aandelen.

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.

Advieswijzigingen

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Voortdurend gemonitord

De adviezen voor aandelen zijn de geldende adviezen voor deze internationale aandelen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus, in tegenstelling tot de adviezen, soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder het in alfabetische volgorde het overzicht van onze technische verkooptips voor internationale aandelen.

AB InBev
Steeds lagere niveaus bij AB InBev (28 september)
Bij AB InBev worden de belangrijke toppen en bodems op steeds lagere niveaus gevormd. Het niveau van €80 had de potentie om als steunzone te fungeren; in 2013 en 2014 werden hier diverse toppen gevormd. Maar deze lijn werd kort geleden zonder al te veel ceremonieel neerwaarts doorbroken.
Adecco
Adecco staat nog wel even op ‘verkopen’ (24 augustus)
Adecco staat sinds mei dit jaar op ‘verkopen’. De neerwaartse doorbraak onder de bodems van 2017 initieerde het advies én een aanzienlijke koersdaling. Dat dit gebeurde na de vorming van een dubbele topformatie gaf de neerwaartse doorbraak extra gewicht mee.
AT&T
AT&T doet het ietsje beter (20 juli)
AT&T zit nog altijd in een dalend trendkanaal. Wij blijven bij ons verkoopadvies, dat dateert van september 2017. Inmiddels bedraagt de winst op de shortpositie meer dan 10%. De koers heeft recent een soort herstel laten zien.
BASF
Verdere adviesverlaging voor BASF (21 september)
In juni hebben we BASF op ‘houden’ gezet. Nu de koers door de belangrijke horizontale steun op €78 is gezakt, komt het aandeel op de verkooplijst terecht. Het technische beeld bij BASF is langzaam gedraaid.
Bayer
Bayer kreeg te lang het voordeel van de twijfel  (31 augustus)
Bayer heeft lange tijd in een brede neutrale bandbreedte gezeten. Nu de koers door de onderkant van deze range op €85 is gezakt, moet het advies worden bijgesteld van ‘houden’ naar ‘verkopen’. Eigenlijk hebben we Bayer te lang het voordeel van de twijfel gegeven door het aandeel op ‘houden’ te laten staan.
BNP Paribas
Licht herstel bij BNP Paribas (10 augustus)
De laatste weken zien we bij BNP Paribas een licht koersherstel. Desalniettemin blijft het verkoopadvies van kracht. De koersbewegingen van BNP Paribas vertonen gelijkenis met die van ING. Lange tijd was er een zijwaartse beweging te zien. Daar zakte de koers in maart uit.
Carrefour
Geen twijfel over advies Carrefour (7 september)
De dalende trend is nog altijd heer en meester bij Carrefour. Ons verkoopsignaal dat dateert van augustus 2017 staat inmiddels op een winst van 25%. Dat verkoopadvies werd destijds gegenereerd toen de koers door de horizontale trendlijn op €21 zakte en het 40-weeks gemiddelde begon te dalen.
Daimler
Daimler flink onder druk (24 augustus)
Daimler heeft een verkoopadvies en ook de jongste ontwikkelingen stemmen ons niet vrolijk. Al sinds begin dit jaar staat het aandeel fors onder druk. De doorbraak van de steun rond €60 was de druppel die de emmer deed overlopen: we verlaagden het advies toen naar ‘verkopen’.
Deutsche Bank
Deutsche Bank vindt houvast (27 juni)
Deutsche Bank vindt steun op €9. Het is echter nog te vroeg om het eerder afgegeven verkoopadvies ongedaan te maken. Dit advies was destijds gerechtvaardigd omdat de koers uit een zijwaartse bandbreedte met steun op €13 was gezakt.
Deutsche Post
Deutsche Post op ‘verkopen’ ondanks herstel (5 oktober)
Deutsche Post staat sinds mei dit jaar op ‘verkopen’. Dit advies herhalen wij ondanks het recente herstel. Het verkoopadvies betaalde zich aanvankelijk uit. De koers daalde flink, nadat het aandeel uit een stijgend trendkanaal was gezakt en vervolgens ook uit de zijwaartse range.
General Electric
General Electric: een van onze beste shortsignalen (13 september)
General Electric is uit een zogeheten pauzepatroon gezakt en bevestigt daarmee het al lang bestaande verkoopsignaal. General Electric behoort tot onze beste shortsignalen. Het aandeel staat al sinds mei 2017 op ‘verkopen’ en is in de tussentijd met meer dan 50% gedaald.
Glencore
Glencore uit zijwaartse beweging (21 september)
Glencore is recent uit een zijwaartse beweging gezakt. We zetten daarom het houdadvies om in een verkoopadvies. Ook bij Glencore is het technische beeld langzaam verslechterd. Begin 2018 verliet het aandeel een stijgend trendkanaal. Binnen dit trendkanaal ontwikkelde zich overigens al eerder een zijwaartse beweging.
Lufthansa
Verkoopadvies Lufthansa bekrachtigd (28 september)
We hebben Lufthansa in mei dit jaar gedegradeerd naar de verkooplijst. Het koersverloop van de laatste weken maakt echter potentieel deel uit van een bodem. Wat is er aan de hand? De dalende weerstandslijn die kan worden getrokken over de toppen sinds eind 2017 werd recent opwaarts doorbroken. Daarna volgde een kleine terugval.
Manpowergroup
Manpowergroup ondergaat flinke afstraffing (16 augustus)
Manpower heeft een verkoopadvies. We hebben het aandeel nog vrij lang het voordeel van de twijfel gegeven, maar dit mocht niet baten. Ook het ‘ronde’ niveau van $100 (in combinatie met de vlak daaronder liggende steun) kon Manpowergroup niet behoeden voor een forse afstraffing./su_spoiler]
Philip Morris International
Flinke dreun voor Philip Morris (16 augustus)
Philip Morris International kreeg in februari een adviesverlaging naar ‘verkopen’. De stijgende steunlijn van de langetermijntrend werd toen overtuigend neerwaarts doorbroken. Na een korte opleving volgde in april de grote dreun.
Santander
Santander had lange tijd steun op €4,50 (31 augustus)
Nu de belangrijke steun op €4,50 is gesneuveld, krijgt Santander een verkoopadvies. De reden waarom we het aandeel op ‘houden’ lieten staan was de horizontale steun op €4,50, waar de koers lange tijd boven bleef.
Telefónica
Telefónica blijft op verkooplijst (13 september)
Telefónica is door de belangrijke horizontale steun op €7 gezakt. We herhalen ons eerder afgegeven verkoopadvies. ­Telefónica staat al sinds eind vorig jaar op ‘verkopen’ en voor dat signaal was destijds alle reden.
Vodafone
Vodafone nu toch in advies verlaagd (27 juli)
Vodafone is recent door de onderkant van een brede zijwaartse bandbreedte gezakt. We verlagen het advies daarom naar ‘verkopen’. We hebben Vodafone lange tijd het voordeel van de twijfel gegeven, in die zin dat we het aandeel op ‘houden’ hebben laten staan. Daarbij was er steun op 187p en weerstand op 240p.
Volkswagen
Houdadvies Volkswagen van korte duur (31 augustus)
Bij Volkswagen moeten we na enkele weken het houdadvies alweer omzetten naar ‘verkopen’. De reden hiervoor is het sneuvelen van de langlopende stijgende steunlijn. Het beginpunt van de steunlijn dateerde uit 2015.

In de jongste uitgave van Beleggers Belangen vindt u onze laatste technische verkoopadviezen op een rij.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!